Kim'den mektupta küçük özür!

Amerika Başkanı Donald Trump'tan "Kim, füze denemeleri için özür diledi, görüşmek istiyor" açıklaması geldi.

DÜNYA 10.08.2019, 19:07
Kim'den mektupta küçük özür!

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jon-un'un mektubu hakkında "Kısa menzilli füze denemeleri için küçük bir özür de vardı ve denemelerin, tatbikatlara son verildiğinde biteceği yazıyordu. Kim ile çok yakında görüşmeyi umuyorum" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kendisine gönderdiği mektupta kısa menzilli füze denemeleri için ''özür dilediğini'' ve Kim Jong-un ile çok yakında görüşmeyi umut ettiğini dile getirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kendisine gönderdiği mektupla ilgili açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un mektubuyla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump şu açıklamayı yaptı:

''Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bana gönderdiği mektupta güzel bir şekilde ABD-Güney Kore ortak tatbikatı biter bitmez görüşmek ve müzakerelere başlamak istediğini iletti. Mektup çok uzundu. Kim mektubunda bana saçma ve pahalı tatbikatlardan şikayet ediyordu. Kısa menzilli füze denemeleri için küçük bir özür de vardı ve denemelerin, tatbikatlara son verildiğinde biteceği yazıyordu. Kim ile çok yakında görüşmeyi umuyorum. Nükleer silahların olmadığı Kuzey Kore, dünyanın en başarılı ülkelerinden biri olacak.''

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları, ikilinin, her yıl Eylül ayında New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları sırasında bir araya gelebilecekleri yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

Yorumlar (0)