Kim'den acımasız korona talimatı: Sorgulamadan vurun!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesi ile Çin arasında bulunan sınıra bir kilometreden fazla yaklaşan kişilerin, sorgulamadan vurulmalarına yönelik acımasız bir talimat verdi. 

DÜNYA 29.08.2020, 15:15
Kim'den acımasız korona talimatı: Sorgulamadan vurun!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bir süredir görüntülenmemesi nedeniyle komaya girdiğine, hatta hayatını kaybettiğine dair birtakım söylentiler yayılmıştı. 

Fakat Kim Jong-un'un fotoğraflarının yayınlanması üzerine söz konusu söylentilerin doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.

Kuzey Kore, geçtiğimiz aya kadar hiç yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilmediğini ileri sürmüş, fakat daha sonra Güney Kore'den gelen bir kişinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

Kim Jong-un, devletin üst düzey yetkilileri ile bir araya gelerek, Kuzey Kore'nin yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunması için alınması gereken tedbirleri değerlendirmişti. 

Alınan son bilgiye göre, Kim Jong-un, ülkesine yeni tip koronavirüsün (Covid-19) girmesini engellemek için korkunç bir karara imza attı. 

Kuzey Kore lideri, ülkesi ile Çin arasında bulunan sınıra bir kilometreden fazla yaklaşan kişilerin, sorgulamadan vurulmalarına yönelik acımasız bir talimat verdi. 

Söz konusu talimatın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sona erene kadar uygulanacağı öğrenildi. 

Hamgyong bölge polisinin, sınıra yaklaşanları sorgulamadan vurma talimatı aldığı bildirildi.

Polis, konuya ilişkin bir açıklamada bulunarak, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Kuzey Kore hariç tüm ülkelere yayıldığını ve düşman ülkelerin salgını sınırlardan içeri sokmak için uğraşacağını kaydetti. 

Sınırda yaşayan Kuzey Korelilerin, karşılaştıkları yabancı kişiler ile düşmanca eylemlere karşı temkinli olmaları için çağrıda bulunuldu. 

Kuzey Kore ile Çin arasındaki sınırın 1.400 kilometreden daha fazla olduğu biliniyor. 

Yorumlar (0)