"Kilisede cinsel taciz" raporu: Mağdurlar karalandı!

Güney Baptist Konvansiyonu (SBC) tarafından hazırlanan bir rapor, kilisedeki üst düzey din adamlarının cinsel taciz mağdurlarını görmezden geldiğini iddia etti. Rapora göre mağdurlar, kilise tarafından bilinçli olarak karalandı.

DÜNYA 24.05.2022, 00:09 24.05.2022, 00:15 Hakan Öksüz
"Kilisede cinsel taciz" raporu: Mağdurlar karalandı!

Güney Baptist Konvansiyonu (SBC) tarafından hazırlatılan bir rapora göre ABD'deki kiliselerde yaşanan cinsel taciz olayları, üst düzey din adamları tarafından kulak ardı edildi. Ülkenin en büyük Protestan mezhebi grubunun bu iddiası, gündeme bomba gibi düştü.

"Mağdurların iddialarının üstü örtüldü"

Guidepost Solutions firmasının hazırladığı 300 sayfalık rapora göre kilisede cinsel istismara maruz kalan kişiler, üst düzey din adamları tarafından bilinçli olarak karalandı.

Cinsel tacize maruz kalan kişilerin iddialarının üstünün örtüldüğünü bildiren rapor, "Kilise, reformları önlemek için ciddi şekilde direndi." değerlendirmesinde bulundu.

SBC Başkanı Ed Litton: Reformlar için geç değil!

Cinsel istismar mağdurları için çok üzgün olduğunu aktaran SBC Başkanı Ed Litton, "Güneyli Baptistler, artık değişikliğe hazır olmalı. Reformlar için geç değil. Yeni ve temiz bir rotanın çizilebileceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu rapor, yedi aylık bir çalışma sonucunda ortaya konuldu. Raporun ardından kilisedeki bazı üst düzey yetkililerin istifa ettiği kaydedildi. 13 milyon üyesi bulunan Güney Baptist Konvansiyonu, 3 hafta sonra yapacağı toplantıda söz konuus raporu ele alacak. Toplantı, California’nın Anaheim kentinde düzenlenecek.

Yorumlar (0)