Kilise olarak kullandıkları camiyi taşladılar!

Yunanistan'ın Ayasofya hazımsızlığı dinmiyor. Caminin yasak olduğu tek Avrupa ülkesi olan Yunanistan'da kilise etkinliklerinde kullanılan Mimar Sinan'ın camisi, sırf cami diye saldırıya uğradı.

DÜNYA 14.07.2020, 10:27
Kilise olarak kullandıkları camiyi taşladılar!

Danıştay 10. Dairesi'nin, Ayasofya'yı müzeye dönüştüren 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ibadete açılması, Yunanlarda karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesine sebep oldu.

Yunanistan'ın Tırhala (Trikala) kentinde bulunan ve büyük Türk mimarı Mimar Sinan tarafından 16. yüzyılda inşa edilen tarihi Kurşunlu Camisi’ne taşlı saldırı gerçekleştirildi.

yunanistan kurşunlu camisi

Yunanistan basınında yer alan haberlere göre, kimliği bilinmeyen kişiler tarafından dün sabah saatlerinde yapılan saldırıda, Kurşunlu Camisi'nin giriş kapısının bütün camları kırıldı.

Olayı trajikomik hâle getiren ise 16. yüzyılda Mimar Sinan tarafından yapılan Kurşunlu Camisi'nin ibadete kapalı tutulmakla kalmaması, kilisenin etkinlikler için kullanılıyor olması.

Bir süre önce restore edilen tarihi Kurşunlu Camisi, Tırhala Belediyesi'nin ve kilisenin etkinlikleri için kullanılıyor.

Yorumlar (0)