Kiev’deki insani koridor, kan gölüne döndü

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Kiev’de başlattığı tahliyeler sırasında yine Rus kaynakları tarafından ateş açıldığını dile getirdi. Tahliye edilmek amacıyla yolda olan 7 sivil, öldü.

DÜNYA 13.03.2022, 11:09 14.03.2022, 12:42
Kiev’deki insani koridor, kan gölüne döndü

Rusya’nın saldırılarında 3’üncü haftanın bitimine doğru hızla yaklaşılırken saldırılar da artarak devam ediyor. Asker-sivil ayrımı yapmaksızın saldıran Rus askerleri, kendi sözlerini hiçe sayarak yine tahliye ateşkesini ihlal etti. Rusya ve Ukrayna tarafları insani koridorların açılması ve günün belirli saatlerinde insanların bu yolla tahliye edilmesi konusunda anlaşmaya varırken açılan son koridor, kan gölüne döndü. 



Özellikle sivillerin üzerine ateş ettiler

Kiev’de yaşayan kadın ve çocukların tahliyesini gerçekleştirmek amacıyla açılan koridora doğru yol alan Ukraynalılar, Baryşiv ilçesindeki Peremoga köyü yakınlarına geldiklerinde Rusların saldırılarına uğradı. Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ruslar özellikle sivil grubun üzerine ateş etti. “İnsani koridorlar, anlaşmalı değilmiş gibi davranıyorlar.” ifadelerini kullanan Savunma Bakanlığı, insanların kendi yöntemleriyle evlerinden kaçmaya başladığını kaydederek bu durumun daha kötü olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)