Kiev yakınlarındaki siviller çatışmalar arasında tahliye edilmeye çalışılıyor

Kiev çevresindeki siviller, Rus güçleri tarafından zarar görmeden tahliye edilmeye çalışılıyor. 

DÜNYA 06.03.2022, 15:48 06.03.2022, 17:53
Kiev yakınlarındaki siviller çatışmalar arasında tahliye edilmeye çalışılıyor

Rus güçleri Kiev’e doğru hızlı şekilde ilerliyor. Hava ve kara bombardımanı altına tutulan başkentin çevresindeki yerleşim alanlarında Ukrayna askerleri ve gönüllü gruplar, Rus güçlerini püskürterek sivilleri sınırlara götürmeye çalışıyor. Çatışmanın ortasında ara sokaklardan geçerek görünmez şekilde ilerlemeye çalışan halk, sınıra ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyor.



İrpinliler tahliye edilmek istiyor

Kiev yakınlarındaki yerleşim yerlerinden biri olan İrpin’de yaşayan Ukraynalılar, gruplar halinde tahliye edilmeye çalışılıyor. Stratejik öneme sahip olan yerleşim yerinde şiddetli patlama sesleri duyuluyor. Dumanların sık sık yükseldiği bölgede pek çok sivil, yanlarına küçük valizler alarak tahliye grubuna karışıyor. 



Çatışmalardan kaçarak başkent yakınlarına gelmeyi başaran Ukraynalılardan İvan Kaşirskiy, “İrpin’de yaşam çok kötü bir hal aldı. Ukrayna askerlerinin yardımıyla tahliye edildik. Günlerdir elektriğimiz de yok suyumuz da. Telefon hatlarımız da çalışmıyor. Birkaç eşyamızı ancak alabildik ve köprüden geçtik. İrpin’de çok zor günler geçirdik. Evimizin olduğu yer askeri alan değil ancak sık sık bomba düşüyor. Geceleri uyumuyoruz. Sürekli koridordaydık. Hep patlama oldu. Durum çok kötü. Akrabalarım Polonya’ya gitti. Ben de Kiev’de kalacağım." ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)