Kiev karanlığa gömüldü

Rusya ordusunun elektrik altyapısını hedef alan saldırıları sebebiyle Ukrayna'nın başkenti Kiev'in sakinlerine enerji tasarrufu çağrısında bulunulurken, kentin bazı sokakları karanlığa gömüldü.

DÜNYA 15.10.2022, 23:34 17.10.2022, 08:29
Kiev karanlığa gömüldü

Kiev Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Oleksiy Kuleba, Rusya ordusunun sabah saatlerinde Kiev bölgesindeki bir enerji altyapısını hedef aldığını, ölen kimsenin olmadığını kaydetti.

Enerji tasarrufu çağrısı

Bahse konu saldırının enerji altyapısında ciddi neticelere sebep olduğunu ifade eden Kuleba, Kiev sakinlerine enerji tasarrufu yapmaları yönünde çağrı yaptı.

Kuleba, "Bugün, 17.00 ila 23.00 saatlerinde bütün bölge sakinlerini elektrik kullanımını ellerinden geldiğince sınırlamaya davet ediyorum. Bu, hepimizin bu zorlukları çok daha az fark edilir bir şekilde geçmesini sağlıyor olacak. Fakat bu öneriye uymazsak karışıklıklarla karşılaşacağız, mumları yeniden çıkarmamız gerekecek ve elektrik eksikliğine ilişkin bütün neticelere katlanmak mecburiyetinde kalacağız." dedi.

Rus güçleri enerji hatlarını hedef alıyor

Bu arada, havanın kararmasıyla birlikte kentteki sokakların bir bölümü karanlığa gömüldü. Sokak lambalarının bir bölümü çalıştırılmadı, kullanılan lambaların büyük kısmına ise düşük voltajda elektrik verildi.

Çağrının akabinde kapanan dükkanların büyük çoğunluğunda da tabela ve vitrin ışıkları söndürüldü.

Rusya ordusu, dün de başkentte bir elektrik dağıtım merkezini vurmuştu.

Yorumlar (0)