Kiev'de Sara Netanyahu krizi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kiev'de uçaktan indikten sonra karşılama alanında kendisine ikram edilen ekmeği yere attı.

DÜNYA 19.08.2019, 21:32

Kiev seyahati sırasında eşi Başbakan Binyamin Netanyahu'ya eşlik eden Sara Netanyahu, pilot ile arasında yaşadığı gerginliği, uçaktan indikten sonra tören alanına yansıttı. Sera Netanyahu'nun uçaktan inişte pilota ismini sorduğu, pilotun ismini söylememesi üzerine sinirlendiği ve indiğinde ikram edilen ekmeği yemeyerek yere atmasının sebebinin bu gerilimden kaynaklandığı ileri sürüldü.

İşgalci İsrail'in başbakanı Binyamin Netanyahu, eşi Sara Netanyahu ile birlikte resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'nın başkenti Kiev'e uçtu.

Ancak yolculuk sırasında birtakım gerginlikler yaşandı. Yaşanan gerginlik özellikle de uçak Kiev'e indiğinde Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'nun davranışlarına yansıdı. Binyamin Netanyahu ve Sara Netanyahu için geleneksel karşılama seromonisi düzenlendi.

Ekmeği yemedi, yere atıp ellerini temizledi!

Bu karşılamada Netanyahu çiftine, ‘karavay’ ismi verilen geleneksel ekmek ikramı yapıldı. Geleneklerde kıymetli anlamına gelen ekmeği Binyamin Netanyahu koparıp ağzına attı ve bir parça da eşi Sara Netanyahu'ya uzattı. Sara Netanyahu'nun ise ekmek lokmasını aldığı ancak yemeden yere atıp ellerini temizlediği görüldü.

Uçakta pilota çok sinirlenmiş!

İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu'nun, Kiev'e gitmeden önce uçakta keyifsiz olduğunu vurguladı.

Buna sebep olarak ise biniş esnasında uçağın pilotunun, Sara Netanyahu'yu ‘ismiyle karşılamaması' gösterildi. Daha sonra Sara Netanyahu’nun, pilotların bulunduğu kokpite girmesine de izin verilmeyince ‘iyice sinirlendiği’ ortaya çıktı. Sara Netanyahu son olarak pilotun ismini öğrenmeye çalışınca bunun da cevabını alamayınca küplere bindi.

İkram edilen ekmeği yememek büyük kabalık olarak görülüyor

Ukrayna'nın geleneklerine göre ikram edilen 'karavay' isimli ekmeğin yenmemesi ise büyük kabalık olarak değerlendiriliyor. Ukrayna geleneklerinde karavayın büyük öneme sahip olduğu biliniyor.

Yorumlar (0)