Kiev caddeleri yeniden hayat buldu!

Rus işgali nedeniyle hayalet kente dönen başkent Kiev'de sokaklar ve parklar yeniden canlanmaya başladı. Gençler caddelere akın etti, çocuklar ve aileler ise parkları doldurdu. Kiev sakini Ekaterina, "Şu an sokaklar cıvıl cıvıl, yaşamak istiyoruz." dedi.

DÜNYA 25.04.2022, 20:55 26.04.2022, 16:34 Hakan Öksüz
Kiev caddeleri yeniden hayat buldu!

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı bombalayarak başlattığı savaş büyük acılara neden oldu. Binlerce sivilin katledildiği ve milyonlarca kişiyi göç etmek zorunda bırakan savaş, ülkenin doğu bölgelerinde devam ediyor.

 

Yüz binlerce vatandaşın geri döndüğü başkent Kiev'deki hayat ise normale dönmeye başladı. Kiev'in caddelerindeki hayat, uzun bir süre sonra canlanmaya başladı. Kente geri dönen vatandaşlar, özlemlerini gidermek için parklara ve sokaklara akın etti.

Caddeler ve parklara akın ettiler

Kentteki toplu ulaşım araçları ve kafeler canlandı. Paskalya Bayramı haftası, sokakların daha fazla hayat bulmasını sağladı. Gençler caddelere akın etti, çocuklar ve aileler ise parkları doldurdu. 

Kentteki barikatların bir kısmı kaldırıldı ancak güvenlik önlemleri devam ediyor. Kentte zaman zaman çalan sirenler, vatandaşların sokakları terk etmesi gerektiği anlamına geliyor. Gece sokağa çıkmak ise güvenlik gerekçesiyle yasak.

"Şu an sokaklar cıvıl cıvıl, yaşamak istiyoruz"

Çocuğunu alarak parkta gezintiye çıkan Ukraynalı Ekaterina, "Şehir, iki hafta önce bomboştu, şu an ise cıvıl cıvıl. Sokaklara yeniden hayat geldi. Tek isteğimiz yaşamak. Evimiz olan Kiev'de mutlu şekilde yaşamak. Başka bir yere gitmeyi düşünmüyoruz. Kimse bizi buradan kovamaz. Burası bizim evimiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)