Kerbela'da protestoya müdahale edildi: 18 ölü, 800 yaralı

Irak'ın Kerbela şehrinde güvenlik güçlerinin protestoculara müdahalesi sonucu 18 kişi hayatını kaybetti, 800'den fazla kişi yaralandı.

DÜNYA 29.10.2019, 11:46 29.10.2019, 12:14
Kerbela'da protestoya müdahale edildi: 18 ölü, 800 yaralı

Irak'ın Kerbela şehrinde dün akşam güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi sonucu 18 kişi hayatını kaybetti, 800'den fazla kişi de yaralandı.

Irak Yüksek Bağımsız İnsan Haklar Komiserliği üyesi Ali Beyatlı yaptığı yazılı açıklamada, "Kerbela'daki aktivist ve hükümete bağlı olmayan taraflardan gelen bilgilere göre, pazartesi akşamı gösterilerde 18 kişi hayatını kaybetti, 800'den fazla kişi yaralandı." bilgisini paylaştı.

Irak güvenlik güçleri, Kerbela'da dün yapılan gösterilere müdahale etmişti. Irak güvenlik güçlerinin Kerbela'daki protestoculara müdahalesine dair bazı görüntüler sosyal medyada da yayılmıştı.

Kerbela Valisi Nusayf Turayhi ise Kerbela'daki askerî komutanlarla yaptığı basın toplantısında, şehirdeki göstericiler arasında ölenin olmadığını ileri sürmüştü.

Ölü sayısı 92'ye ulaştı

Irak Yüksek Bağımsız İnsan Haklar Komiserliğinin verilerine göre, Bağdat ile orta ve güney şehirlerde 25 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 92 kişi hayatını kaybetti.

Irak'taki protestoların sebebi

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek için ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. 1 Ekim'de harekete geçen protestocular, Erbain törenleri sebebiyle ara verdikleri protestolara cuma günü yeniden başlamıştı.

Yorumlar (0)