Kenya’daki yavru fillerin sayısında şaşırtan artış 

Kenya Ulusal Parkı’nda bakılan fillerde “nüfus patlaması” yaşanıyor. Fillerin korunması için 149 bin dolar toplayan hayvan severler ise bu durumdan oldukça memnun. 

DÜNYA 10.10.2021, 11:47 11.10.2021, 10:36
Kenya’daki yavru fillerin sayısında şaşırtan artış 

Kenya Kilimanjaro Dağı eteklerinde yer alan Amboseli Ulusal Parkı’nda bakımı yapılan filler, son birkaç aydır adeta “nüfus patlaması” yaşıyor. Fil doğumlarında yaşanan bu ani artış, fillerin yaşatılması ve fildişi sebebiyle gerçekleştirilen öldürülmelerin azaltılması için savaşan hayvan severlere büyük mutluluk veriyor. 



900 bin dolarlık “koruma parası” toplanacak 

Kenya’daki Ulusal Park yetkilileri, parktaki fillerin ihtiyaçlarının ve bakımları ile korumalarının sağlanması için Haziran 2022 dönemine kadar 900 bin dolarlık yardım toplamayı hedefliyor. Güncel kampanya durumuna göre bu miktarın 149 bin dolar kadarı toplanmış durumda. 



Amboseli Ulusal Parkı’nda cumartesi günü gerçekleştirilen Sihirli Kenya Tembo Adlandırma Festivali açılışında duyurulan yardım toplama kampanyasına kısa sürede bu denli destek verilmesi ise yetkililerin dikkatinden kaçmadı. Park çalışanları, mevcut uygulamaları devam ettirerek fillerin nüfusunu hızlı ve sağlıklı şekilde artırmayı planlıyor. 











Yorumlar (0)