Kenya'dan Somali’ye: Kazayı aydınlatın!

Kenya, dün Somali’de bir kargo uçağının düşmesinde karanlık noktalar olduğunun altını çizerek anlaşılamayan noktaların aydınlatılması çağrısında bulundu.

DÜNYA 05.05.2020, 14:19
Kenya'dan Somali’ye: Kazayı aydınlatın!

Kenya Dışişleri Bakanlığından, Somali’nin Bardale bölgesinde düşen African Express Hava Yollarına ait uçağın düşmesi ile ilgili açıklama geldi. Kenya Dışişleri Bakanlığı, uçağın neden düştüğüne ilişkin “belirsizlikler” olduğunu vurguladı.

Kazanın aydınlatılması için tüm yetkili birimlerle iş birliği yapılacağı belirtilen açıklamada, Kenya ve bölgede insani yardım taşıyan diğer hava yollarının tedbirleri artırması istendi.

Açıklamada, kazanın süratle soruşturulması ve tüm belirsizliklerin ortadan kaldırılması, karanlık noktaların aydınlatılması çağrısı yapıldı.

Somali "üzgünüz" demişti

İki Kenyalı pilot, dördü Somali vatandaşı altı kişinin öldüğü kaza sonrası açıklama yapan Somali Ulaştırma Bakanlığı, kazadan duyulan üzüntüyü dile getirerek soruşturmaya ilişkin bulguların kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Eş-Şebab mı düşürdü?

Yerel medyada ise, kargo uçağının bölgedeki Etiyopya birlikleri veya Eş-Şebab tarafından düşürüldüğüne ilişkin iddialar yer aldı.

Somali'de dün Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele için Baidoa’dan Bardale’ye yardım malzemeleri taşıyan uçak bilinmeyen bir nedenle düşmüştü. Kazada 2'si pilot 4'ü yolcu toplam 6 kişi ölmüştü.

Yorumlar (0)