Kenya'da yüzde 1'lik ihtimal gerçekleşti

Kenya'da eşine az rastlanan bir olay yaşandı. Bir fil, ikiz yavru dünyaya getirdi.

DÜNYA 21.01.2022, 01:11 22.01.2022, 13:11
Kenya'da yüzde 1'lik ihtimal gerçekleşti

Kenya'daki Samburu Ulusal Parkı'nda yaşayan 'Winds II' fil ailesine mensup 'Bora' adlı fil, biri kız diğeri erkek olmak üzere ikiz doğurdu.

Sivil toplum kuruluşu Save the Elephants'dan Iain Douglas Hamilton, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, fillerin dünyasında ikiz doğumun çok ender görüldüğünü ve bunun her 100 doğumda 1 rastlanabileceğini dile getirdi.

Genellikle ikiz doğumların doğal yaşam ortamındaki fillerde görüldüğünü ve insanlar tarafından bizzat tanıklık edilmediğini aktaran Hamilton, neyse ki bu doğumun kayda alınabildiğini belirtti.

"2006'da da ikiz doğum gerçekleşmişti"

Hamilton, bu durumun, 2006 yılından beri doğal parkta yaşanan ilk ikiz doğum olayı olduğunu, 16 yıl evvelki doğumda filin, yeteri oranda sütü olmadığı için bir yavrusunu yitirdiğini aktardı.

Hamilton, bahse konu doğumun yeşilin ve yağmurun bol olduğu döneme rastlamasından dolayı annenin bebeklerini iyi bir şekilde besleyebileceğini, yavruların yaşama tutunabileceğini ifade etti.

Afrika'daki filler, tüm memeli hayvanlar arasında en uzun gebelik süresine sahip hayvanlar olup, bebeklerini 22 ay boyunca taşıyor.

Filler, yaklaşık olarak 4 sene bir doğum yapıyor.





Yorumlar (0)