Kennedy ailesinin iki üyesi kayıp!

ABD’nin 35'inci Devlet Başkanı John Fitzgerald Kennedy'nin torunlarının Chesapeake Körfezi açıklarında bir tekne gezisi sırasında kaybolduğu belirtildi. Açıklama yapan bir aile sözcüsü “Şu anda ailemiz biraz mahremiyet ve herkesin Maeve ve oğlu Gideon için dua etmesini istiyor” şeklinde konuştu.

DÜNYA 04.04.2020, 12:33 04.04.2020, 12:43
Kennedy ailesinin iki üyesi kayıp!

Kennedy ailesinin iki üyesinin, ülkenin Maryland eyaleti açıklarındaki Chesapeake Körfezi’nde kano gezisi sırasında kaybolduğu bildirildi. Robert F. Kennedy’nin torunu Maeve Kennedy McKean ve Maeve’nin 8 yaşındaki oğlu Gideon'un, kaybolmadan önce en son kano ile suya inerken görüldüğü belirtildi. Açıklama yapan bir aile sözcüsü “Şu anda ailemiz biraz mahremiyet ve herkesin Maeve ve Gideon için dua etmesini istiyor” ifadelerini kullandı.

"Birkaç kilometrede ötedeydiler"

Maryland eyaletinde yer alan Anne Arundel County İtfaiye Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre, anne ve oğlunun en son Perşembe günü saat 16.30 sularında kıyıdan birkaç kilometre ötede görüldüğü belirtildi.

"Eşim ve oğlum kayıp"

Washington Post gazetesine konuşan David McKean’in de, eşi Maeve ve oğlu Gideon’un kaybolduğunu doğruladığı aktarıldı. McKean’ın, ailenin dışarıda oynadığı sırada bir topun suya düştüğünü ve eşi ve oğlunun da bir tekneye atlayıp topun peşinden gittiğini söylediği kaydedildi.

"Kurtarma ekibi gönderildi"

Ayrıca, bir vatandaşın Shady Side bölgesindeki bir sahilin açıklarında küçük bir teknede sürüklenen iki kişi gördüğünü yetkililere haber vermesi üzerine olay yerine bir kurtarma ekibi gönderilse de hızlı su akıntıları nedeniyle teknenin kurtarılamadığı aktarıldı. Kara ve hava kurtarma ekiplerinin de perşembe gecesi olay yerinde incelemelerde bulunduğu bilgisi veriliyor.

"Devrilmiş bir tekne bulundu"

Polis yetkililerince olaya ilişkin dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, olay yerinde tariflere uyan bir devrilmiş tekne tespit edildiği açıklandı.

John F. Kennedy kimdir?

ABD, 1963'te 35'inci Devlet Başkanı John Fitzgerald Kennedy’e Teksas’da yapılan suikast ile sarsıldı. Seçim çalışmaları için 22 Kasım 1963 tarihinde Teksas’ın Dallas şehrine giden Kennedy, üstü açık aracıyla halkı selamladığı bir sırada çevredeki bir binanın 6'ıncı katından açılan ateş sonucu suikaste kurban gitmişti.

Felaket ailesi

Joseph Patrick Kennedy ile Rose Fitzgerald'ın kızları ve Kennedy kardeşlerin ablası Rosemary, 1941'deki beyin ameliyatıyla birlikte akli dengesini yitirdi ve hayatını 2005'teki ölümüne kadar bu şekilde sürdürdü.

Kardeşlerin en büyüğü Joseph, 2'inci Dünya Savaşı sırasında 1944'te vurularak öldürülmüş, ailenin en küçüğü Kathleen Kennedy, 1948 yılında Fransa'ya giderken uçağının düşmesiyle ölmüştü.

New York senatörü Robert Kennedy, ağabeyinin yolundan yürüyerek başkanlığa adaylığını koymuş, 1968'de, seçim kampanyası sırasında Los Angeles'ta kaldığı otelin mutfağında öldürülmüştü.

Robert Kennedy'nin oğlu David 1984'te uyuşturucudan, Michael da 1997'de kayak yaparken yaşamını yitirdi. John F. Kennedy'nin oğlu John Jr. ise 1999'da eşi ve baldızıyla birlikte geçirdiği uçak kazasında hayatını kaybetmişti.

Doğal yollardan ölen tek erkek birey ise Edward (Ted) Kennedy oldu. Üç ağabeyinden ikisini suikast sonucu, diğerini ise savaşta kaybeden Ted Kennedy, 2009'da eceliyle öldü. O da 1964'te geçirdiği bir uçak kazasından yaralı olarak kurtulmuştu.

Yorumlar (0)