Kendi yazdığı cezaya maruz kaldı!

Endonezya'da evlilik dışı ilişkiyi yasaklayan katı kanunların yazılmasında katkısı olan Muhlis bin Muhammed, evlilik dışı ilişkiden ceza aldı.

DÜNYA 01.11.2019, 11:48
Kendi yazdığı cezaya maruz kaldı!

Endonezya'da evlilik dışı ilişki, yani zina hakkında katı kanunların yazılmasına katkısı olan Aceh Ulema Konseyi (MPU) için çalışan Muhlis bin Muhammed, 28 kere kırbaçlanma cezası aldı.

"Konsey üyesi de olsa kırbaçlanacak"

Muhlis'in birlikte olduğu kadın ise 23 kez sopayla dövülme cezası aldı.Aceh Besar bölgesinin belediye başkan yardımcısı Husaini Wahab, "Bu kurallar Allah'ın kanunlarıdır. Konseyimiz üyesi de olsa suçlu olduğu ispatlanan herkes kırbaçlanacaktır" şeklinde konuştu.

İkili, Eylül ayında bir plajın yakınında park etmiş bir aracın içinde bulunmuştu.

2005'ten beri kırbaçlanan ilk dinî figür

Muhlis'in cezası Perşembe günü verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Husaini, Muhlis'in konseyden atılacağını da söyledi. 46 yaşındaki Muhlis, aynı zamanda bölgesinde bir cemaat lideri olarak biliniyor. Muhlis, 2005'ten beri Aceh'te kırbaçlanan ilk cemaat lideri.

Şeriat kanunları bölgedeki herkes için geçerli

Aceh Ulema Konseyi, yerel hükümete ve yasa yapıcılara şeriat kanunlarına uygun yasalar yapılması için iş birliğinde bulunuyor. Aceh bölgesi, 10 yıldan uzun süredir şeriat kanunlarıyla yönetiliyor. Bölgedeki şeriat kanunları hem Müslümanlar hem de gayri Müslimler için geçerli.

Endonezya'da şeriatla yönetilen tek bölge olan Aceh'te eşcinsel ilişki ve kumar da kırbaçlanma veya sopayla dövülme ile cezalandırılıyor. Eşcinsel ilişki, 2014 yılından beri yasak. 2017'de iki erkek eşcinsel ilişkiye girdiklerinden dolayı 83 kez kırbaçlanma cezası aldı.

Yorumlar (0)