Kedisi için Vuhan'ı terk etmedi!

Çin'de Covid-19 ismi verilen koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan kentinde yaşayan 21 yaşındaki bir Kanada vatandaşı, kedisini bırakmamak için ülkesine dönmedi.

DÜNYA 17.02.2020, 14:42
Kedisi için Vuhan'ı terk etmedi!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1771'e yükseldi.

21 yaşındaki Kristina Shramko, Kanada hükümetinin tahliye programına kayıt yaptırdığını ancak uçakta kedilere müsaade edilmediği için Vuhan kentinde kalmayı tercih ettiğini kaydetti. 

"Onu terk etmek istemedim"

Covid-19 ismi verilen koronavirüs salgınının başlamasından 8 ay önce Vuhan'a yerleşen Kristina Shramko, "Kitya'yı burada arkadaşlarıma bırakabilirdim. Ama onu terk etmek istemedim." ifadelerini kullandı. 

Kristina Shramko'nın Vancouever'de moda pazarlamacılığı okuduğu öğrenildi. Beraber yaşadığı erkek arkadaşının ise koronavirüs salgınından önce bir iş gezisine gittiğini fakat 23 Ocak gününden beri karantinada olan kente dönüş yapamadığı bildirildi. 

"Psikolojim bozuldu"

Shramko, en son bir hafta önce evinin karşısında bulunan süpermarketten alışveriş yapmak amacıyla dışarı çıktığını belirterek, "Günlerimi Youtube kanalım için videolar yaparak ve kedimle oynayarak geçiriyorum. Fakat kimseyle temas edemediğim için psikolojim bozuldu." dedi. 

"Az bir parayla yetiniyorum"

Karantinanın nisan veya mayıs ayına kadar devam edebileceğine ilişkin söylentilere dikkat çeken Shramko, "Zorunlu olmadıkça markete gitmek için de dışarı çıkmıyorum ve az bir parayla yetiniyorum." diye konuştu.

Çin'de Vuhan kentinin bağlı olduğu Hubey eyaletinde 50 milyon kadar kişi karantinada yaşıyor.


 

Yorumlar (0)