Kedilere sokağa çıkma yasağı getirildi

Avustralya’nın Melbourne şehrinde Knox yönetim bölgesinde kediler için sokağa çıkma yasağı getirildi. Belediyece alınan ve 1 Ekim 2021'de yürürlüğe girecek olan kararın vahşi hayatı korumayı hedeflediği vurgulandı.

DÜNYA 01.07.2021, 23:52 02.07.2021, 17:42
Kedilere sokağa çıkma yasağı getirildi

Avustralya’nın Melbourne kentinde yer alan Knox yönetim bölgesinde yaban hayatının korunması maksadıyla kedilerin sokağa çıkması yasaklanıyor. Belediye tarafından alınan karar doğrultusunda hayvan sahiplerinin kedilerini evlerinden çıkarması 1 Ekim tarihi itibarıyla yasaklanacak. 24 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında kedilerini bahçelerinde tutmak isteyenler ise çit örmek durumunda kalacak. Yasağa riayet etmeyen kedi sahipleri, ilk 6 ay boyunca sadece uyarı alacaklar fakat daha sonra ilk ihlalde 91 Avustralya doları (590 TL) ve yinelenen ihlallerde ise 545 Avustralya dolarına (3 bin 500 TL) kadar para cezasına çarptırılacak. Knox Belediye Başkanı Lisa Cooper, sokağa çıkma kısıtlamasının hem kedileri hem de yerel vahşi hayatı korumak için alındığını dile getirdi.

Bölgede 6 bin 500 evcil kedi bulunuyor

Kararın kuş, fare, kertenkele gibi hayvanların yaşamını korumak için alındığı söylenirken, birçok kedi sahibinin kararı pozitif karşıladığı öğrenildi. Melbourne’nin sayılı üniversitelerinden La Trobe Üniversitesi’nden Dr. Jim Radford, kararı büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Evcil kediler ve yabani kediler, vahşi yaşamımız için büyük bir problemdir. Bence bu gerçek manada ileriye dönük bir hareket." sözlerini sarf etti.

Söz konusu bölgede kayıtlı 6 bin 500 evcil kedi bulunduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)