Kayıp uçak için Türkiye devreye girdi

Azerbaycan'da eğitim uçuşu için havalanan ve Hazar Denizi'ne düşen savaş uçağının bulunması amacıyla Türkiye'den uzman ekip davet edildiği bildirildi.

DÜNYA 31.07.2019, 11:50 31.07.2019, 14:08
Kayıp uçak için Türkiye devreye girdi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, eğitim uçuşu için havalanan ve Hazar Denizi'ne düşen MiG-29 savaş uçağını arama çalışmalarının, profesyonel dalgıçlar ve modern denizaltı robotlarla devam ettirildiğini duyurdu. 

Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına takviye güçlerin katılması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgili kurumlarına başvuru yapıldığı ve yakın zamanda Türkiye'den uzman bir ekibin Bakü'ye geleceği bildirildi.

"Türk uzmanların yakın zamanda ülkemize gelmesi bekleniyor"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "24 Temmuz'daki eğitim uçuşu esnasında düşen MiG-29 uçağını arama çalışmaları yabancı uzmanlar ve profesyonel dalgıçlar da dahil olmak üzere yeni nesil sualtı robotlarının katılımıyla yürütülüyor. Çalışmalara takviye güç dahil edilmesi amacıyla ilgili Türk makamlarına başvuru yapıldı ve Türk uzmanların yakın zamanda ülkemize gelmesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

Arama çalışmalarına çok sayıda gemi, bot ve uçağın katıldığını kaydeden bakanlık, "Olumsuz hava koşullarına rağmen Savunma Bakanlığının talimatıyla kurulan komisyon yönetiminde uçağın düştüğü andan itibaren yürütülen arama çalışmaları yoğun bir biçimde ve kesintisiz olarak devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

MSB'den açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığı, "Hazar Denizi'ne düşen Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait MİG-29 savaş uçağının enkazını ve pilotu bulma çalışmalarına destek amacıyla; Deniz Kuvvetlerimize ait 10 kişilik Sualtı Arama Kurtarma Timi İstanbul'dan Bakü'ye hareket etti." açıklamasında bulundu.

Azerbaycan Hava Kuvvetlerine bağlı MiG-29 savaş uçağı, 24 Temmuz gecesi planlı bir eğitim uçuşu gerçekleştirdiği sırada Hazar Denizi'ne düşmüştü.
 

Yorumlar (0)