Katilden firavuna övgüler!

Aşırıcılık, şiddet ve terör devleti İsrail'in başbakanı Binyamin Netanyahu, demokrasi katili cuntacı Abdülfettah Sisi'ye övgüler yağdırdı.

DÜNYA 11.07.2019, 14:21
Katilden firavuna övgüler!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Devletlerimiz birçok devletle beraber aşırıcılığa, şiddete ve teröre karşı mücadele ediyor. Bu aşırıcılık ve terör dalgası karşısında durduğundan dolayı, dostum ve meslektaşım Cumhurbaşkanı Sisi'yi takdir ediyorum" dedi. Binyamin Netanyahu, "Cumhurbaşkanı Sisi ile gerçekleştirdiğim görüşmelerde sadece liderliğinden değil aynı zamanda zekasından da muhteşem bir intiba edindim" övgüsünde bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır’ın Tel Aviv Büyükelçisi Halid Azmi’nin konutunda Mısır ulusal günü münasebetiyle düzenlediği resepsiyona katıldı. Aşırıcılık, şiddet ve terör devleti İsrail'in başbakanı Binyamin Netanyahu, "Devletlerimiz birçok devletle beraber aşırıcılığa, şiddete ve teröre karşı mücadele ediyor. Bu aşırıcılık ve terör dalgası karşısında durduğundan dolayı, dostum ve meslektaşım Cumhurbaşkanı Sisi'yi takdir ediyorum." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi liderliğinde İsrail ile barışı sürdürme konusunda sabit durduğuna vurgu yaparak, "Cumhurbaşkanı Sisi ile gerçekleştirdiğim görüşmelerde sadece liderliğinden değil aynı zamanda zekasından da muhteşem bir intiba edindim. Mücadele ettiğimiz meydan okumalarla ilgili kendisinden çok faydalı fikirler elde ettim." övgüsünde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın açıklaması beklenen ve sözde İsrail-Filistin sorununun çözümünü öngören "Yüzyılın Anlaşması" planına işaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hepimiz ABD Başkanı Donald Trump’ın planını bekliyoruz. Hepimizin açık bir kalp ve açık bir zihin ile ortaya konacak spesifik önerileri incelemesi gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

"Abdülfettah es-Sisi, İsrail-Mısır ilişkilerini güçlendiriyor"

Diğer taraftan resepsiyonda konuşma yapan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ise Mısır cumhurbaşkanlığı görevine cunta ile gelen Abdülfettah Sisi’nin İsrail ile Mısır arasındaki ilişkileri güçlendirdiğinin altını çizdi.

İsrail'i ilk tanıyan Enver Sedat'a da övgüler

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail ve Mısır arasındaki ilişkilere "katkısından" dolayı Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’ye övgüler dizerek, "Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat ve İsrail’in eski Başbakanı Menahem Begin gibi liderler cesur kararlar alarak tarihin akışını değiştirebilirler. İşte bu böylesi liderlerin rolüdür." ifadelerini kullandı.

Mısır’ın Tel Aviv Büyükelçisi Halid Azmi’ye hitaben, ülkesinin İsrail ile Hamas arasında oynadığı role vurgu yapan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, "Mısır hala Arap dünyasının lideridir ve sorumluluğunu yerine getiriyor. İşte senin ülkenin her gün Gazze’de yaptığı budur." dedi.

İsrail'i ilk tanıyan Arap ülkesi

Mısır, 1979 yılında imzalanan Camp-David anlaşmasıyla İsrail’i tanıyan ilk Arap ülkesi olmuştu. İsrail'i tanıyan ilk arap ülkesi olan Mısır'ın o dönem yönetiminde Enver Sedat bulunuyordu.

Yorumlar (0)