Katil zanlısı duruşmada miyavladı, yargıç duruşmayı erteledi

Arjantin’de, teyzesi ve annesini öldürmekten yargılanan İsrailli Gilad Gil Pereg, duruşmasının görüldüğü mahkemede miyavlamaya başlaması sebebiyle duruşma, yargıç tarafından ileri bir tarihe ertelendi. 

DÜNYA 27.10.2021, 09:46 27.10.2021, 17:55
Katil zanlısı duruşmada miyavladı, yargıç duruşmayı erteledi

2019 yılında Arjantin’in Mendoza eyaletinde annesi ve teyzesini öldürme suçundan yargılanan 39 yaşındaki İsrailli Gilad Gil Pereg, yargıç Laura Guajardo’ın yönelttiği “Bay Gil Pereg, isminiz bu mu?” şeklindeki soruya “miyav” diyerek cevap verdi.

Katil zanlısı, mahkemede miyavladı

Zanlının miyavlaması üzerine yargıç Guajardo, görgülü davranması için zanlıyı uyardı.

Fakat zanlı, yapılan uyarıların ardından sürekli bir şekilde miyavlamaya başlayınca güvenlik güçleri tarafından mahkeme salonundan çıkarıldı.

Pereg’in müebbet hapis ile yargılandığı dava, bilirkişilerin ve tanıkların ifadelerinin dinlenmesi amacıyla 3 Kasım'a ertelendi. Jüri üyelerinin de Pereg hakkındaki kararını bu tarihte açıklayacağı belirtiliyor. Zanlı Pereg, sonraki duruşmaya katılamayacak fakat tutuklu bulunduğu hapishanede görüntülü bir şekilde davayı takip edebilecek.

“Akli dengesi yerinde değil” iddiası

Zanlının avukatı, 2019 yılında Pereg’in, psikiyatrist tarafından akli dengesinin yerinde olmadığı teşhisinin konulduğunu belirterek, müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürdü.

Pereg’in annesi ve teyzesinin kaybolması sebebiyle başlatılan operasyon sonucunda; eski asker olan Pereg’in evinin çevresinde iki kadının cansız bedenleri, toprak ve taş ile örtülü bir şekilde bulunmuştu.

Yorumlar (0)