Katil gelin tüm aileyi siyanürle öldürdü

Hindistan'da 47 yaşındaki iki çocuk annesi Jolly Joseph, ekim ayında cinayet suçundan tutuklandı. Polis tarafından aktarılan bilgilere göre, aile içindeki ölümlerin tamamından Jolly Joseph sorumlu.

DÜNYA 07.11.2019, 14:34 07.11.2019, 14:41
Katil gelin tüm aileyi siyanürle öldürdü

Hindistan'da bir anne, kocası ve onun ailesi de dahil olmak üzere, 6 akrabasını siyanürle öldürmesi nedeniyle yargılanıyor.

Daily Mail'de bulunan haberde, 47 yaşındaki Jolly Joseph'in 14 yıl evli kaldığı ilk kocası Roy Thomas ve ailesindeki 5 kişiyi öldürmekten yargılandığı bildirildi. 

Yapılan araştırmalara göre, cinayetlere ilk olarak kayınvalide ve kayınpeder ile başlandı. 2012 yılının Ağustos ayında kayınvalide çorba içtikten sonra yaşamını yitirmiş, 6 yıl sonra aynı olay kayınpeder Tom'un başına gelmişti. 

9 yıl sonra da Jolly Joseph'in 14 yıllık kocası Roy Thomas, akşam yemeğinden sonra bilincini kaybederek yaşamını yitirdi. Otopside Roy'un vücudunda siyanür tespit edilince şüpheler ortaya çıktı. 

Öldürdüğü kocasının kuzeni ile evlenme kararı aldı

Joseph'in kayınbiraderi Renji Thomas'ın başlangıçta dul Joseph'e sempati duyduğu iddia edildi. Fakat Joseph, öldürdüğü kocasının kuzeni Shaju ile evlenme kararı alınca Renji Thomas şüphelendi.

Araştırmalar neticesinde Joseph'in evlenmek istediği Shaju'nun karısı ve çocuğunun da düğünden önceki yıllarda gizemli bir şekilde hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, Joseph'in her iki olayda da parmağı olduğunu düşünüyordu. 

Koodathayi'deki cinayetleri itiraf eden seri katilin yargılanması devam ederken, zanlıya siyanür sağlayan 2 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

Siyanür nedir?

‘Prusik asit’ ya da ‘Hidrosiyanik asit’ olarak bilinen siyanür, oldukça zehirli bir maddedir. Tuzları trityum siyanür ve sodyum siyanür, maden sanayi ve demir çelik endüstrisi gibi farklı sanayi kollarında kullanılmaktadır. Siyanürün vücuda olan etkisi hızlı bir şekilde görülmektedir. Bu nedenle siyanüre bağlı ölümler çok kısa süre içinde yaşanmaktadır.

Siyanür zehirlenmesini nasıl anlayabiliriz?

Siyanür zehirlenmesinin meydana gelmesi, kullanılan zehrin türüne göre değişiklik göstermektedir. Hidrojen siyanür, en hızlı etki eden türdür. Hidrojen siyanür zehirlenmesinin belirtileri kendisini saniyeler içinde göstermeye başlarken, ölüm de dakikalar içinde gerçekleşir.

Genel olarak siyanür içeren maddelerin ağız yolu ile alınması, siyanür zehirlenmesine yol açar. Deriden emilim ve solunum yoluyla da zehirlenme yaşanabilir. En tehlikeli olanı solunum yolu ile zehirlenmedir çünkü alveoller ve bronşiyal mukozadan toksik dozda emilim oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Siyanüre bağlı zehirlenmelerde en duyarlı organlar kalp ve merkezi sinir sistemdir. Hafif derecede yaşanan zehirlenmelerde baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi, kuvvetsizlik ve kusma görülür. Siyanür tuzlarının mide mukozasında oluşturduğu bölgesel iltihabi reaksiyona bağlı olarak bulantı ve kusma gerçekleşir. Aynı zamanda bilinç kaybı ve havale de (konvulsiyon) gelişebilir. Genellikle nabız, bu düzeyde hızlıdır.

Yorumlar (0)