Katar ile Suudi Arabistan arasındaki sınırlar açılıyor

Katar ile Suudi Arabistan arasında yaklaşık 4 yıldan beri kapalı durumda olan hudutların açılması için anlaşmaya varıldığı açıklandı.

DÜNYA 04.01.2021, 23:17 05.01.2021, 16:15
Katar ile Suudi Arabistan arasındaki sınırlar açılıyor

Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır Muhammed es-Sabah, Katar ile Suudi Arabistan arasındaki hava, deniz ve kara hudutlarının bu akşamdan itibaren geçerli olmak kaydıyla açılması için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Sabah, televizyonda gerçekleştirdiği açıklamada, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Anlaşma yapıldı

"Katar ile Suudi Arabistan arasındaki deniz, hava ve kara hudutlarının bu akşamdan itibaren geçerli olmak üzere açılması için anlaşma sağlandı." diyen Bakan Sabah, Suudi Arabistan ile Katar arasındaki tüm sorunları çözüme ulaştırma hususunda uzlaşıldığını iletti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Suudi Arabistan ve Bahreyn, 5 Haziran 2017 tarihinde 'terör örgütlerini desteklediği' gerekçesiyle Katar ile bütün diplomatik ilişkilerini durdurmuş ve söz konusu ülkeye ekonomik ambargo uygulama yoluna gitmişti.

Katar, bahsi geçen ülkelerin bütün suçlamalarını reddederken, söz konusu durum Körfez'de bir kriz ortamı oluşturmuştu.

Kuveyt ise sürecin başından beri çözüm yolu için taraflar arasında orta yolu bulma çabaları sarf etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin bir açıklama geldi. 

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suudi Arabistan ile Katar arasında deniz, hava ve kara hudutlarının açılmasına yönelik alınan kararı büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz."

Yorumlar (0)