Katar'dan Barış Pınarı'na destek!

Katar Dışişleri Bakanı Abdurrahman Al Sani'den Barış Pınarı Harekâtı'na destek geldi. Al Sani, "Ülke güvenliğini sağlayıp terörü yok etmek istediği için Türkiye'yi operasyonundan dolayı suçlayamayız." ifadesini kullandı.

DÜNYA 15.10.2019, 16:43
Katar'dan Barış Pınarı'na destek!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na destek verdi.

Al Sani, "Bölücü terör örgütlerinin DEAŞ'a karşı savaşması için silahlandırılması ve askeri eğitim verilmesi, Türkiye'nin güvenliğine ciddi bir tehdit oluşturdu. Ülke güvenliğini sağlayıp terörü yok etmek istediği için Türkiye'yi operasyonundan dolayı suçlayamayız." diye konuştu.

Doha'daki 2019 Küresel Güvenlik Forumu'nda konuşma yapan Al Sani, Türkiye'nin mücadele ettiği "bölücü terör örgütünün silahlandırılmaması" yönünde uyarılarda bulunduğunu ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını kaydetti.

"Terör örgütünün silahlandırılması ciddi bir tehdit"

Bölücü terör örgütünün DAEŞ'e karşı savaşması için silahlandırılması ve askerî eğitim verilmesinin, Türkiye'nin güvenliğine önemli bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Al Sani, "Ülke güvenliğini sağlayıp terörü yok etmek istediği için Türkiye'yi operasyonundan dolayı suçlayamayız." ifadesini kullandı.

Al Sani, Türkiye'nin "tehdit kendi topraklarına gelene kadar sabretmesinin" mümkün olmadığını söyledi. 

"Türkiye, ABD ile görüşmelerinden bir sonuç alamadı"

Türkiye'nin, "sınır tehdidini ortadan kaldırmak ve güvenli bölge oluşturmak" amacıyla ABD ile bir yılı aşkın süredir görüştüğünü ancak sonuca ulaşamadığını hatırlatan Al Sani, Türkiye'ye tehdidin PKK'yla irtibatlı belli gruplardan geldiğine işaret etti.

Bu örgütün de terör listesinde bulunduğunu hatırlatan Al Sani, "Ankara'nın tek bir hedefi var, o da oradaki tehdidi bitirmek." dedi.

"Suriye topraklarında kalmak istemiyorlar"

Türkiye'nin Suriye topraklarında gözünün olmadığını ve orada kalmak da istemediğini aktaran Al Sani, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Türkiye tarafından kurtarılan bölgeler şimdi daha iyi bir konumda. Türkiye'nin operasyon düzenlediği bölgelerde etnik temizlik veya ihlallerini duymadık. Kürtler, Türkiye'de normal bir şekilde yaşıyor. Bu konunun ırkla bir ilgisinin olmadığını gösteriyor."

Yorumlar (0)