Katalonya, YPG’yi ve sözde yönetim bölgesini resmen tanıdı 

YPG/PKK terör örgütünün “sözde özerk yönetim ilan ettiği bölge”, Katalonya parlamentosu tarafından tanındı. YPG/PKK’nın da ülkede tanınması anlamına gelen bu karar sonrasında İspanya ve Türkiye cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı. 

DÜNYA 22.10.2021, 09:23 22.10.2021, 17:48
Katalonya, YPG’yi ve sözde yönetim bölgesini resmen tanıdı 

İspanya’nın doğusunda bulunan ve ani bir kararlar, İspanyol hükümetine danışmadan bağımsızlığını ilan eden Katalonya özerk yönetim parlamentosu, terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda ilan ettiği “sözde özerk yönetim bölgesini” resmen tanıdı. 



“Katalonya’nın Kürdistan’ın yeniden inşası konusundaki taahhüdü” 

Katalonya parlamentosu dün, “Katalonya’nın Kürdistan’ın yeniden inşası konusundaki taahhüdü” teması ile toplandı. YPG/PKK’nın faaliyetlerinin görüşüldüğü parlamentoda Katalonya’nın “bağımsızlık” yarışına öncülük eden iktidar koalisyon partileri Katalonya Cumhuriyetçi Solcu, Katalonya İçin Birlikte, Halk Birliği Adaylığı ve Catalunya en Comu-Podem, ortak tasarı sundu ve bu tasarıyı da oy çokluğuyla kabul etti. 



Terör örgütleri ile dayanışma içerisindeler 

Tasarıda yer alan 4 maddeden en çok dikkat çeken konu ise Suriye’nin kuzeydoğusunda sözde özerk yönetim ilan eden YPG/PKK’nın alanının tanınması oldu ve bu konuda şu sözler söylendi: “Katalan kurumları ve sivil toplum örgütleri, bu yönetimlerle kurumsal ilişkiler kuracaktır.” 

Yorumlar (0)