Katalonya'da ders boykotu başladı!

İspanya'nın doğusunda Katalonya özerk bölgesinde bağımsızlık yanlısı grupların prostestolarını destekleyen üniversite öğrencileri, süresiz ders boykotuna başladı.

DÜNYA 29.10.2019, 17:02 29.10.2019, 22:32
Katalonya'da ders boykotu başladı!

İspanya'nın doğusunda Katalonya özerk bölgesinde bağımsızlık yanlısı sendikalara bağlı olan üniversite öğrencileri, süresiz ders boykotu başlatarak üniversitelerin girişlerini kapattı.

Bağımsızlık yanlısı öğrenciler, Barselona ve Girona kentleri başta olmak üzere Katalonya'da bulunan üniversitelerde fakülte binalarının girişini kapattı ve derslere girmek isteyen diğer öğrencilere de engel oldu. 

Karşıt görüşlü öğrenciler arasında ara sıra olaylar çıktığı ve polis tarafından eylemcilere müdahale edilmediği görüldü.

Rektörler de destekliyor 

Bazı üniversitelerde öğretim görevlileri ve rektörlerin de ayrılıkçı eylemleri desteklediği ifade edildi.

Bağımsızlık yanlısı üniversite öğrencileri, ayrılıkçı sendikaların gençlik kolları ile birlikte 30-31 Ekim günü meydanlara inerek gösteri yapacaklarını duyurdu.

İspanya Bilim, Yenilik ve Üniversiteler Bakanı Pedro Duque, "Anayasa, İspanyol üniversitelerine birçok alanda tam özerklik vermektedir. Rektörlerimize güveniyoruz. Bazılarının gösteri yapma hakkı, başkalarının öğrenme ve öğretme hakkına müdahale edemez." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)