Katalanlar bu sefer birlik için sokakta!

İspanya'nın Barcelona şehrinde protestolar durmuyor. Ayrılıkçılara karşı İspanya'yla birliği savunan Katalanlar, Pazar günü sokaklara indi.

DÜNYA 28.10.2019, 10:37
Katalanlar bu sefer birlik için sokakta!

On binlerce kişinin Pazar günü sokaklara döküldüğü Barcelona, aylardır ayrılıkçılarla birliği savunanların mücadelesine sahne oluyor.

İspanya'nın kuzeydoğusunda bulunan Katalonya bölgesinin bağımsızlığını isteyen Katalanlar, uzun süredir bağımsızlığı talep ettikleri yürüyüşler ve referandum çağrıları yapıyor. Bu durum, geçtiğimiz Pazar günü tam tersi bir protestoya sebep oldu.

Protestocular 400 bin kişi olduklarını iddia ediyor


"Biz de Katalanız, bu deliliği durdurun" pankartı

On binlerce birlikçinin katıldığı yürüyüş, İspanya'nın yıllardır gördüğü en büyük siyasal krizi gözler önüne serdi. Barcelona polisinin katılımcı sayısını 80 bin olarak açıkladığı protestoya göstericiler, ellerinde İspanya ve Katalonya bayraklarıyla katıldı. Protestoyu düzenleyenler, katılımın 400 bine yakın olduğu iddiasında bulundu.

Katılımcılar, "Biz de Katalanız, bağımsızlık istemiyoruz, bu deliliği durdurun!" pankartlarıyla yürüyüşe katıldı. İspanya'yla birliği savunan yürüyüş, Katalan ayrılıkçıların polisle çatışmasının da yaşandığı eylemlerden birkaç gün sonra yapıldı.

"Sessiz çoğunluk" sokakta


"%38 Katalonya değil" pankartı, Katalan, İspanyol ve Avrupa Birliği bayrakları taşıyan göstericiler

Katalan ayrılıkçılar, 14 Ekim'de İspanya Yüksek Mahkemesi'nden çıkan, Katalan liderlerin bir kısmını hapis cezasına çarptıran karar hakkında eylemler düzenlemeye başlamışlardı.

Pazar günü yapılan yürüyüş, Katalan Sivil Toplum Derneği (SCC) tarafından düzenlendi. Dernek, yürüyüşün "sessiz çoğunluğun" İspanya'dan ayrılığa karşı çıktığını göstermek için düzenlendiğini açıladı.

SCC'nin başkanı Fernando Sanchez Costa, "Bu yürüyüş Katalonya, İspanya ve dünya için önemli bir mesaj taşıyor" şeklinde konuştu.

Katalonya'da yapılan anketlerde, bölge halkının ayrılık ve birlik konusunda neredeyse eşit bölündüğünü gösteriyor.

Yorumlar (0)