Karteli bir numara ama kendisi küçük "El Chapo"!

Pablo Escobar'dan sonra en güçlü uyuşturucu kartelinin başı "El Chapo" için işler hiç de iyi gitmiyor.

DÜNYA 23.10.2019, 12:35 23.10.2019, 20:28
Karteli bir numara ama kendisi küçük "El Chapo"!

Joaquin Guzman yani bilinen adıyla “El Chapo”(Bücür), suç dosyasına suç eklemekten vazgeçmiyor. Bunun üzerine de model eşi Emma Coronel  açıklamalarda bulundu.

Emma Coronel, kendisinin ve ailesinin başının dertte olduğunu ve ölümle tehdit edildiğini açıkladı. Coronel, "Seni ve aileni öldüreceğiz" mesajını instagram hesabından yayınladı. 2008 yılında Meksika’da Sineola güzeli seçilen model, endişesini ve ona gelen hakaret içerikli mesajlarını  takipçileriyle paylaştı. En büyük uyuşturucu kartelinin başı olan El Chapo ve eşi Emma Coronel’in ikiz kızları dünyaya gelmişti ve bunun üstüne tehditlerin arttığı belirtildi.

El Chapo (Bücür)

El Chapo olarak tanınan Meksikalı uyuşturucu lordu Joaquín Guzmán Loera 2019’un Temmuz ayında mahkemeye çıktığında ve yasalarca hapis cezasına çarptırıldığında, Al Capone’dan bu yana yaşayan en ünlü suç lordunun da ceza defteri kapanmış oldu. Ancak Guzmán davasındaki her şeyde olduğu gibi, bitişi de çok kolay olmadı. 62 yaşındaki Guzmán, bu kış, Brooklyn'deki Federal Bölge Mahkemesinde, üç aylık bir duruşmanın ardından mahkum edildi. Savcılar, Meksika’dan  ABD’ye yüzlerce ton uyuşturucu gönderdiğine ve düzinelerce insanın kendisini ve kaçakçılık yollarını yollarını korurken acımasızca öldürmelerine yol açtığına dair kanıtlar sunarak, aleyhindeki en ciddi suçlamaların bazılarını belirttiler.

Narcos ve El Chapo hayranları toplandı

Dava, Sinaloa uyuşturucu kartelinin iç işleyişini kesin olarak ortaya koydu; danışmanlarını nasıl işe aldığı ve kokainin su geçirmez kauçuk “prezervatif” içinde nasıl paketlendiği gün yüzüne çıktı. Ancak davalının şöhreti göz önüne alındığında, duruşma aynı zamanda bir birke dönmüştü çünkü Netflix'te oynayan “El Chapo” dizisinin hayranları ve uluslararası muhabirlerle dolmuştu. Forbes'un belirlediği 2009 yılı dünyanın en zengin isimleri listesinde 701. sırada olan El Chapo,  Interpol, CIA ve Meksika Güvenlik Birimleri tarafından aranıyordu ve daha önce iki kere hapishaneden tünel kazarak kaçmıştı.

Şimdi sıra oğlunda

Meksika’nın en ünlü uyuşturucu krallarından biri olan Joaquín “El Chapo” Guzmán tutuklanarak ABD’ye transfer edilmesinden sonra, Meksikalı yetkililer dikkatlerini diğer yüksek profilli uyuşturucu kaçakçılarına yöneltmek zorunda kaldı yani onun oğullarına. Meksikalı makamlar, geçen hafta genç Guzmán'ı kısa bir süre gözaltına aldı ama sonunda kartel üyeleri, Sinaloa eyaletinin başkenti Culiacan'ın sokaklarına askeri sınıf silahlarla kuşattıktan sonra serbest bırakıldı. Alınan görüntüler, kamyonların ve otobüslerin yakıldığını ve sokakta yan yana dizilmiş cesetleri gösterdi. Cumhurbaşkanı Andrés Manuel López Obrador, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin kartelle gireceği bir çatışmadan kaçınmak ve gençlerin hayatlarını korumak için genç Guzman'ı serbest bıraktığını söyledi.


 

Yorumlar (1)
Ferhat 4 yıl önce
Ulan şimdi o ulkede polis artık isini nasil yapacak güvenebileceği bir devlet yok cok yazık