Karnaval yürüyüşüne dalmıştı... "Gazetelere çıkacağım" demiş!

Alman RTL televizyonu, Kassel kentinde karnaval yürüyüşü esnasında aracıyla kalabalığın arasına dalan ve 7'si ağır 30 kişinin yaralanmasına neden olan saldırganın, olaydan kısa bir süre önce komşusuna "gazetelere çıkacağını" söylediğini açıkladı. 

DÜNYA 25.02.2020, 16:29 25.02.2020, 16:30
Karnaval yürüyüşüne dalmıştı... "Gazetelere çıkacağım" demiş!

Almanya'nın Kassel kentindeki 7 bin nüfuslu Volkmarsen’de gerçekleştirilen karnaval yürüyüşü esnasında bir kişinin aracını kalabalığın üzerine sürerek 7'si ağır 30 kişinin yaralanmasına neden olduğu olaya ilişkin yeni bir detay ortaya çıktı.

Olayın şüphelisinin komşusu olduğu belirtilen bir kadın, RTL televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bugün kendisini evden çıkarken gördüm. Adeta uyuşturucu kullanmış gibi görünüyordu ve 'Yakında gazeteler hakkımda yazacak' dedi." ifadelerine kullandı.

RTL televizyonu, olaya tanık olan birçok kişinin, sürücünün çok sarhoş olduğunu söylediğini aktardı ancak bu bilgi polis ve savcılık tarafından henüz onaylanmadı. 

Tanıklardan biri, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, olayın ardından insanların sürücüye saldırmaya çalıştığını ancak olaya müdahalede bulunan polis görevlileri tarafından şüphelinin koruma altına alındığını bildirdi. 

Ne olmuştu?

Almanya'da karnaval festivali devam ederken, Kassel kentindeki yürüyüş sırasında bir saldırı gerçekleşmişti. Saldırı sonucu 7'si ağır 30 kişi yaralanmıştı.  

Savcılık, 29 yaşındaki araç sürücüsünün gözaltına alındığını açıklamıştı. Şüphelinin geçirdiği sakatlık nedeniyle sağlık durumunun sorgulanmaya imkân tanımadığını kaydeden savcılık, "İyileştikten sonra sorgulanacak." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)