Karısını öldüren Necefi idam edilebilir

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Ali Necefi, eşini öldürdüğünü itiraf etmişti. Avukatı, "İdam edilebilir." dedi.

DÜNYA 28.07.2019, 15:37
Karısını öldüren Necefi idam edilebilir

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi, eşini öldürdüğünü itiraf etti. Muhammed Ali Necefi'nin avukatı Hamid Guderzi, müvekkilinin idam edilebileceğini ifade etti.

ISNA (İranlı Öğrenciler Haber Ajansı)'ya konuşan Muhammed Ali Necefi'nin avukatı Hamid Guderzi, mahkemenin, kasten adam öldürme suçlamasıyla yargılanan 67 yaşındaki İran eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Ali Necefi hakkındaki hükmü henüz açıklamadığını kaydetti.

Karısının ailesi "kısas" istedi

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Ali Necefi'nin öldürdüğü eşi 35 yaşındaki Mitra Ostad'ın ailesinin mahkemeden kısas hükümlerinin uygulanmasını istediğini aktaran avukat Hamid Guderzi, maktulün ailesiyle kısas talebinden vazgeçmeleri için görüştüklerini fakat sonuç alamadıklarını belirtti.

Avukat Hamid Guderzi, müvekkili Muhammed Ali Necefi'nin idam edilebileceğine vurgu yaparak, "Mahkemenin kısas hükmü vermesi uzak bir ihtimal değil." ifadelerini kullandı.

Tahran Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı gibi üst düzey görevlerde bulunmuş, reformistlerin önde gelen isimlerinden Muhammed Ali Necefi, 28 Mayıs'ta, 35 yaşındaki ikinci eşi Mitra Ostad'ı silahla vurarak öldürmüştü. Cinayetten sonra polise teslim olan Muhammed Ali Necefi, karısını vurarak öldürdüğünü itiraf etmişti.

İran eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani döneminde Eğitim Bakanlığı görevinde bulunan Muhammed Ali Necefi, bir süre Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2017 yılında Tahran Belediye Başkanı seçilmişti. Muhammed Ali Necefi, 2018 yılında çocukların dans ettiği bir etkinliğe katıldığı için yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifasını sunmuştu.

Yorumlar (0)