Kardeş ülkeden kardeş ülkeye kutlama

Kardeş ülke Pakistan'dan kardeş ülke Azerbaycan'a kutlama geldi. Pakistan Başbakanı İmran Han, Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü’nü tebrik etti.

DÜNYA 18.10.2020, 14:52 19.10.2020, 17:26
Kardeş ülkeden kardeş ülkeye kutlama

Kardeş ülke Pakistan'ın başbakanı İmran Han, kardeş ülke Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü'nü tebrik etti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han, tebrik mesajında, Azerbaycan Lideri İlham Aliyev ile kardeş Azerbaycan halkının 18 Ekim Bağımsızlık Günü’nü en içten dilekleriyle kutladığını belirtti.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kardeş Azerbaycan halkını ve ülkenin toprak bütünlüğünü cesurca savunduğunun altını çizen Pakistan Başbakanı İmran Han, Azerbaycan ordusuna saygılarını iletti.

Pakistan Başbakanı Han, ülkesinin, BMGK'nin (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) kararları gereğince Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu yineledi ve bu soruna çözüm arayışı içinde olan Azerbaycan’ın yanında yer aldığınının altını çizdi.

Pakistan, Azerbaycan ve Ermenistan sınır hattında, Ermenistan ordusunun saldırısıyla 27 Eylül Pazar sabahı başlayan çatışmalarla ilgili olarak Türkiye'den hemen sonra açıklama yapmış ve Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu ve Azerbaycan'ın yanında yer aldıklarını açıkça ilan etmişti.

Yorumlar (0)