Kardeş ülkeden de ABD'ye tepki geldi!

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, ABD Temsilciler Meclisi'nin 1915 olaylarını "Ermeni Soykırımı" olarak tanıyan kararını haksız bulduklarını ve kınadıklarını ifade etti. 

DÜNYA 30.10.2019, 16:22
Kardeş ülkeden de ABD'ye tepki geldi!

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, ABD Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarına ilişkin kararının hiçbir siyasi, hukuki ve tarihi dayanağının bulunmadığını kaydetti. 

"Siyasetçiler değil, tarihçiler araştırmalı"

O dönemde yaşanan olayların siyasetçiler değil, tarihçiler tarafından araştırılması gerektiğini vurgulayan Hacıyev, Ermenistan ve Ermeni lobisinin sözde soykırım iddialarını siyasi spekülasyon aracına dönüştürdüğünü belirtti. 

Hacıyev, böylece Güney Kafkasya ve diğer bölgelerde Ermeniler tarafından işlenen suçların örtbas edilmeye çalışıldığını kaydederek, "Ermenistan, bu yüzden, Türkiye'nin o dönemin olaylarının ortak komisyon tarafından araştırılması yönündeki önerisini kabul etmiyor. Sahte tarih yazımı, tarihin yeniden yazılma çabaları ve bunun siyasi baskı aracı olarak kullanılması kabul edilemez. ABD Temsilciler Meclisinin kararını kınıyor, ön yargılı ve haksız buluyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)