Karar çıktı! ABD ordusu Arabistan'a giriyor

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Amerikan silahlı kuvvetlerinin ülkesine girişini onayladı.

DÜNYA 20.07.2019, 08:23
Karar çıktı! ABD ordusu Arabistan'a giriyor

SPA (Suudi Arabistan haber ajansı) Savunma Bakanlığından bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Kral Selman bir Abdülaziz'in, bölgenin güvenliği ve istikrarının savunulması, barışın garanti altına alınmasında ortak çalışma düzeyinin yükseltilmesi gayesiyle ülkeye Amerikan ordusunun girişine izin verilmesine ilişkin karara imza attı.

Savunma Bakanlığı kaynağı, Amerikan ordusunun Suudi Arabistan'a girmesine izin verilen kararın ABD ve Suudi Arabistan arasında ortak iş birliğine dayanarak alındığını, her iki ülkenin de bölgenin güvenliği ve istikrarını korumak ve güçlendirmek yönünde arzulu olduklarını vurguladı.

SPA (Suudi Arabistan haber ajansı)'nın haberinde, Suudi Arabistan'a gelecek Amerikan ordusunun durumu, gelecek olan asker sayısı ve niteliklerine ilişkin herhangi bir bilgi geçilmedi.

Amerikan yayın kuruluşu CNN televizyonu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığından  (Pentagon) yetkililere dayandırdığı dünkü haberinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkent Riyad'daki Prens Sultan Hava Üssü'ne 500 asker göndermesinin beklendiği haberini geçmişti.

Diğer taraftan, Newsweek dergisi 2017 yılının Kasım ayında yayınladığı bir makalede, Suudi Arabistan'daki Amerikan askerlerinin sayısının 850'ye ulaştığını belirtmişti.

Yorumlar (0)