Karaoke bar alev aldı: 23 ölü, 40 yaralı!

Vietnam'ın Binh Duong eyaletindeki bir karaoke barda çıkan yangın nedeniyle 23 kişi öldü, en az 40 kişi yaralandı. Yaralılardan 11'inin durumunun kritik olduğu kaydedildi. Yangının sebebine ilişkin araştırma başlatıldı.

DÜNYA 07.09.2022, 16:44 08.09.2022, 16:05 Hakan Öksüz
Karaoke bar alev aldı: 23 ölü, 40 yaralı!

Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bulunan bir karaoke barında ağustos ayında meydana gelen yangına müdahale etmek isteyen 3 itfaiye eri yaşamını yitirmişti. İtfaiyecilerin feci ölümü, ülke gündeminde yankı uyandırmıştı. Vietnam, başka bir karaoke barda çıkan yangınla sarsıldı. Binh Duong eyaletinde bulunan barda çıkan yangın üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Ölü sayısı artabilir

Yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, bölgede soğutma çalışması yaptı. Yaralılara müdahale eden sağlık ekipleri ise ilk etapta 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Daha sonra gelen bilgilerle ölü sayısı da güncellendi. Feci yangında 23 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Yangında yaralanan 40 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 

11 yaralının durumu ağır

Hastaneye kaldırılan yaralılardan 11'inin durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi. Yangının nasıl başlatıldığına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor. Başbakan Pham Minh Chinh, yangının sebebine ilişkin edinilecek bilgilerin eksiksiz şekilde kamuoyu ile paylaşılması talimatını verdi.

Barın ikinci katında başlayan yangın hızla büyüdü

Kamu Güvenliği Bakanlığı, barın ikinci katında başlayan yangının hızla üçüncü kata sıçradığını bildirdi. Yanıcı maddelerin etkisiyle güçlenen yangının, o an barda bulunan 60 kişiyi ölümle yüz yüze getirdiğini kaydeden yetkili, "İtfaiyeciler, barın içindeki bazı odalara henüz ulaşabilmiş değil. Bardaki tuvaletlere sığınan çok sayıda kişinin öldüğü düşünülüyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)