Karantinadaki otelden ilk kareler: 1000 turist var!

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'nda bulunan ve yaklaşık 1000 turistin kaldığı bir otel, İtalya'dan gelen bir doktorda yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesi sonucu karantinaya alındı. Otelin son görüntüleri ortaya çıktı. 

DÜNYA 27.02.2020, 11:40
Karantinadaki otelden ilk kareler: 1000 turist var!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tüm dünyaya hızla yayılırken, bir ülkeden daha karantina haberi geldi. 

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'nda bulunan ve yaklaşık 1000 turistin kaldığı bir otel, İtalya'dan gelen bir doktorda yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesi sonucu karantinaya alındı.

İtalyan doktorun, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının en çok görüldüğü Lombardiya bölgesinden tatil için Kanarya Adaları Özerk Bölgesi'ndeki Tenerife Adası'na geldiği ortaya çıktı. 

Doktorda, koronavirüs tespit edilmesi sonucu protokol doğrultusunda herkes karantina altına alındı. 

İlk testler negatif çıktı

Kanarya Adaları Özerk Bölgesi yetkilileri, yaklaşık bir haftadır Tenerife Adası'nda olduğu ortaya çıkan İtalyan doktorun, eşi ve bir aile yakını ile birlikte gözetim altına alındığını ve bu kişilere uygulanan ilk koronavirüs testlerinden negatif sonuç çıktığını bildirdi. 

"Odanızdan çıkmayın" uyarısı

İspanyol polisi, söz konusu oteldeki giriş ve çıkışları tamamen yasakladı. Öte yandan, otelde kalan yaklaşık 1000 turistin odalarından çıkmamalarına yönelik uyarıda bulundu. 

Reuters ve AP haber ajansları, oteldeki son durumun görüntülerini yayınladı. 

Sağlık görevlileri tarafından turistlerin odalarından dışarı mümkün olduğunda çıkmamalarına yönelik uyarı yapıldığı ve tek tek odalarda kontrol yapıldığı, test sonuçları doğrultusunda otelde bulunan turistlerin durumunun kesinlik kazanacağı bildirildi. 

Fakat, yayınlanan görüntülerde otelde bulunan bazı müşterilerin uyarıları önemsemeyerek havuza girdikleri ya da tesisin içinde gezdikleri fark edildi. 

Yorumlar (0)