Karabağ’da çatışma: Ölü ve yaralılar var

Karabağ’da Ermeni güçleri ile Azerbaycan askerleri arasında çatışma çıktı. Yaşanan olay sırasında her iki taraftan yararlı ve ölüler olduğu açıklandı.

DÜNYA 05.03.2023, 14:19 05.03.2023, 15:53
Karabağ’da çatışma: Ölü ve yaralılar var

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da, Ermeni askerleri ile Azerbaycan askerleri arasında bir çatışmanın meydana geldiği, her iki kesimden de yaralı ve ölülerin bulunduğu açıklandı.

Yasa dışı sevk ihbar edildi, güvenlik güçleri bölgeye gitti

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, geçici şekilde Rus unsurların bulunduğu ve Ermeni nüfusun hayatını sürdürdüğü Azerbaycan bölgesine Ermenistan'dan Hankendi-Halfeli-Turşsu yolu üzerinden personel, mühimmat ve askeri teçhizat sevki sağlandığı yönündeki bilgiler sonrasında Azerbaycan güçlerinin harekete geçtiği aktarıldı.

Açıklamada, günün erken vakitlerinde Azerbaycan güçlerinin yasa dışı şekilde askeri nakliye sağlayan bir aracı denetlemek üzere durdurmak istediği, araçta bulunan kişilerin ateş açması sonrasında çatışmanın meydana geldiği ifade edildi.

Çatışma sırasında, her iki kesimden yaralı ve ölülerin bulunduğu aktarıldı. Bakanlık, Azerbaycan kesiminin kayıplarına dair bir bilgide bulunmadı. Ermenistan basını tarafından yapılan haberlerde ise çatışma sırasında 3 Ermeni polis memurunun yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yorumlar (0)