Kar yağışı felaketi getirdi! 21 kişi donarak öldü

Pakistan’ın Murree kentinde etkisini hissetiren kuvvetli kar yağışı sebebiyle, araçlarında mahsur kalan 21 kişi donarak hayatını kaybetti.

DÜNYA 08.01.2022, 16:50 09.01.2022, 09:29
Kar yağışı felaketi getirdi! 21 kişi donarak öldü

Dün akşamdan beri Pakistan’ın başkenti İslamabad'a 70 km uzaklıkta bulunan Murree kentinde ve Galiyat bölgesinde, yoğun kar yağışı etkili oldu. Çok sayıda kişi, Murree bölgesinde araçlarda mahsur kaldı.

21 kişi donarak öldü

Araçlarında mahsur kalan ve yardım bekleyen  21 kişi, soğuğa dayanamadı ve donarak yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenler arasında 1 polis memuru, eşi ve 5 çocuğu da vardı.

Kurtarma faaliyetleri sürüyor

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, hafta sonu için bölgede bulunan çok sayıda araç nedeniyle trafiğin tıkandığını, bunu kontrol altına almak amacıyla çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Ahmed,  yarın akşama kadar dağlık alandaki kente giriş ve çıkışların kapatıldığını belirterek binlerce insanın sokaklarda kaldığını ve bu insanları tahliye etmek amacıyla başlatılan arama kurtarma faaliyetlerine, sivil personelin haricinde askerlerin de katıldığını ifade etti.

Afet bölgesi ilan edildi

Öte yandan Murre bölgesi, Pencap yönetimi tarafından afet bölgesi ilan edildi.

Twitter'dan açıklama yapan Başbakan İmran Han, Murree'de turistlerin trajik ölümü nedeniyle oldukça üzgün olduğunu ifade ederek olayla ilgili soruşturma talimatı verdiğini açıkladı.

Yorumlar (0)