Kar fırtınasında bir kahraman: En az 20 kişiyi kurtardı

ABD'de etkili olan kar fırtınasında 20'den fazla kişiyi aracıyla taşıyarak kurtaran Jay Withey adlı bir kişinin görüntüleri, camını kırarak girdiği okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Cheektowaga Polis Departmanı, New York'un Erie ilçesinde 23 Aralık günü yaşanan olayda çok sayıda kişiyi kurtaran Jay Withey'e ulaşıldığını bildirdi. Polis şefinin, Jay Withey'e bizzat teşekkür ettiği kaydedildi.

DÜNYA 30.12.2022, 23:59 01.01.2023, 10:07 Hakan Öksüz
Kar fırtınasında bir kahraman: En az 20 kişiyi kurtardı

ABD'de son yılların en sert soğukları etkili oluyor. Yoğun kar yağışları nedeniyle günlük hayat felç olma noktasına geldi. Kar fırtınaları hayati tehlike oluştururken birçok kurtarma hikayesi, basına yansımaya başladı. Bunlardan biri de aracıyla okul binasına taşıdığı en az 20 kişinin hayatını kurtaran bir New Yorklu oldu.

20'den fazla kişiyi aracıyla taşıdı

New York'un Erie ilçesi, şiddetli kar fırtınasının etkisini en çok gösterdiği bölgeler arasına girdi. İlçede bulunan Cheektowaga Polis Departmanı, Jay Withey adlı bir vatandaşın, aracıyla topladığı 20 kişiyi bir okul binasına götürerek donmaktan kurtardığını bildirdi. Aktarılan bilgilere göre Pine Hill okuluna gelen Jay Withey, camı kırdı ve aracıyla taşıdığı insanları binaya soktu.

Olay, 23 Aralık'ta yaşandı

Cheektowaga Polis Departmanı, okul binasında bulunan güvenlik alarmının sinyal gönderdiğini ve durumu bu şekilde öğrendiklerini bildirdi. Olayın 23 Aralık'ta yaşandığı, arama kurtarma çalışmalarındaki yoğunluk nedeniyle polis ekiplerinin okula geldiği kaydedildi. Okul binasına giren polis ekibinin, camı kırarak insanları binaya sokan ve donmaktan kurtaran Jay Withey'in çabasını takdirle karşıladığı belirtildi.

Camı kırdığı için özür mektubu bırakmış

Jay Withey adlı vatandaşa ulaşmaya çalıştıklarını bildiren Cheektowaga Polis Departmanı, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Jay Withey'e teşekkür etti. Jay Withey'i tanıyan kişilerin departmana ulaşması için "teşekkür etmek" amaçlı arama ilanı paylaşıldı. Okulun camını kırmak zorunda kalan Jay Withey'in, bir de özür mektubu bıraktığı kaydedildi.

"Jay Withey'e ulaştık"

"Jay'in hayat kurtaran eylemlerinin bilinmesini istiyoruz." açıklamasında bulunan Cheektowaga Polisi, kahraman vatandaşa daha sonra ulaşıldığını bildirdi. Polis şefinin, Jay Withey'e bizzat teşekkür ettiği vurgulandı.

Yorumlar (0)