Kar fırtınası Türk devletine OHAL ilan ettirdi

Kar fırtınası sebebiyle Kazakistan'ın hem başkenti hem de en önemli kentlerinden olan Nur Sultan'da OHAL (olağanüstü hâl) ilan edildi.

DÜNYA 27.01.2020, 12:44
Kar fırtınası Türk devletine OHAL ilan ettirdi

Kazakistan Meteorolojik Hizmeti tarafından, saniyede 20 metreye ulaşan kar fırtınasının, Kazakistan'ın ikinci büyük şehri olan Nur Sultan'da yarına kadar süreceği uyarısı yapıldı.

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da kar fırtınası sebebiyle olağanüstü hâl (OHAL) ilan edildi.

Nur Sultan Valiliğinden eğitime ara verildiğine dair açıklama yapılırken, Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı uçuş tablosunda şehir çıkışlı uçuşların durdurulduğu ya da ertelendiği bildirildi.

Basın toplantısı düzenleyen Kazakistan İçişleri Bakan Yardımcısı Yuriy İlyin, Nur Sultan'da kar fırtınası sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu.

Kazakistan İçişleri Bakan Yardımcısı Yuriy İlyin, "OHAL ilan edilmesinin sebebi, insanların zamanında evlerine ve iş yerlerine ulaşmasında, onlara gıda ve sağlık hizmetlerinin verilmesinde yaşanan ciddi sorunlar." açıklaması yaptı.

Kazakistan'ın 6 eyaletinde de OHAL ilan edilmesiyle ilgili komisyon toplantılarının yapıldığını aktaran Kazakistan İçişleri Bakan Yardımcısı Yuriy İlyin, havaların durumuna göre bölgelerde de OHAL ilan edilmesi kararı alınacağını bildirdi.

Kurtarma ekipleri, üniversitelerde eğitim saatlerinin ve kurumlarda mesainin kısaltılması tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar (0)