Kapakları ile dünyanın gündemine oturan The Economist’ten yeni bomba 

Kapak görselleri ile dünyanın gündemi olan The Economist dergisi, Mayıs 2021 için yayınladığı görselle dikkat çekti. 

DÜNYA 07.05.2021, 12:21 09.05.2021, 08:58
Kapakları ile dünyanın gündemine oturan The Economist’ten yeni bomba 

Ekonominin geleceği ile ilgili önemli bilgi kaynaklarından olan İngiliz The Economist dergisi, yayınladığı kapaklar ile dünyanın gündemine oturmaya devam ediyor. 

Hızla yükselen kripto para borsaları ile ilgili haberleri sayesinde daha da önem kazanan dergi, ekonominin güçlü senaryolarını okurlarıyla paylaşıyor.

Kripto paralar ön planda

The Economist dergisi, Mayıs 2021 sayısında kripto paraya dikkat çekti. Bitcoin’in hızlı yükselişi ile birlikte dünya genelinde kriptoya artan ilgi, derginin pek çok sayfasında yer buldu. 

The Economist dergisi, kripto paraların geleceği ile ilgili bilgiler verdi. Ülkelerin kendi kripto paralarını üreteceği hakkında sinyalleri veren dergi, kapağında, “Devlet Coins” (Goverment Coins) başlığını kullandı.

“Govcoins” (Devlet Coins) parası ile görselleştirilen kapak, “Finansı dönüştürecek dijital para birimleri” şeklinde karşımıza çıkıyor.



“Teknolojiye Güveniyoruz”

“Teknolojiye Güveniyoruz” (In Tech We Trust) cümlesini kullanan dergi, global para birimi olarak görülen ve üzerinde “Tanrı’ya Güveniyoruz” (In God We Turst) yazan Amerikan dolarına gönderme yapmış oldu.

Sosyal medya fotoğraflarını değiştirdi

The Economist dergisi, Mayıs 2021 sayısı ile birlikte sosyal medya hesaplarındaki fotoğrafları da değiştirdi ve “Govcoins” sembolünü yerleştirdi.  

e-Avro mu geliyor?

The Economist, internet sitesinde yayınladığı “e-paranın yükselişi” isimli yazıda ise “e-Avro’ya ve Fedcoin’e hazır olun” mesajı verdi. Devlet Coin isimli paranın bu şekilde cisimleştirileceği belirtilen yazıda ayrıca “silah kanunu kaçakçılığı” “Somaliland” gibi başlıklar da öne çıktı. 

Yorumlar (0)