Kanye West ABD başkan adayı oldu

ABD'de 2024 yılında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Kanye West de aday olacak. West esprili bir dille seçilirse adını değiştireceğini söylerken gelecek vaatlerinden de bahsetti.

DÜNYA 13.11.2019, 12:11
Kanye West ABD başkan adayı oldu

Ünlü rapçi Kanye West, ABD'nin 2024 başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı. 5 yıldır Kim Kardashian'la evli olan West, adaylığıyla ilgili detayları ve seçim vaatlerini anlattı.

Kendi şirketini kullanacak

Kanye West kendisine ait olan ayakkabı firmasının tasarımcısı Steven Smith ile 500 kişi civarı izleyiciye söyleşi yaptı. West, 2024 yılında yapılacak seçimlerde aday olacağını söyledi ve o güne kadar şirketi Yeezy'nin, başkanlık yarışında kendisini güçlendirecek derecede istihdam sağlayacağını ileri sürdü.

"İşsizliği bitireceğim"

Kanye West, adaylık vaatlerinden biri olarak 2024 yılında başkanlığa adaylığını koyduğunda işsizliği sona erdirmek adına birçok iş kolu yaratacağını ifade etti.

Grammy ödülüne sahip ünlü rapçi West, "Haber başlıklarında 'Kanye delirmiş' yazısını göreceksiniz. Üç Afro Amerikan vatandaştan biri hapiste, ünlüler hapiste çünkü hiçbir şey söylemiyorlar. Hiçbir fikirleri yok, onlar korkak!" şeklinde konuştu.

"Adımı değiştireceğim"

Kanye West söyleşi esnasında esprili bir dille seçimi kazanırsa adını değiştireceğini söyledi. Değiştirmeyi düşündüğü isim ise "Christian Genius Billionaire Kanye West", yani "Hristiyan Dahi Milyarder Kanye West".

West daha önce 2015 MTV Müzik Ödülleri'nde yaptığı konuşmada ödül törenini ve politikacıları eleştirmiş, 2020 ABD Başkan adayı olacağını söylemişti. Ancak West son açıklamalarında 2020'de değil 2024'te siyasi yarışa gireceğini ifade etmiş oldu.

Yorumlar (0)