Kanada: Polonya'ya asker göndereceğiz!

Kanada Ulusal Savunma Bakanı Anita Anand, Ukraynalı sivilleri Kanada'ya getirmek için 150 askerin Polonya'ya gönderileceğini söyledi.

DÜNYA 14.04.2022, 20:39 15.04.2022, 01:33 Hakan Öksüz
Kanada: Polonya'ya asker göndereceğiz!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 50 gün geride kaldı. Savaşın tüm şiddeti devam ederken sivil kayıplar artmaya devam ediyor. Kanada Ulusal Savunma Bakanı Anita Anand, sivil kayıpların önüne geçmek için bir karar aldıklarını söyledi. Anand, "Ukraynalı sivillere yardım etmek için için Polonya'ya 150 asker göndereceğiz." dedi.

"İlk 100 asker hemen gidecek"

Kanada Ordusu'na ait Trenton'daki askeri üsse giden Ulusal Savunma Bakanı Anita Anand, Polonya'ya yollanacak askerlerin görevlerinden bahsetti. Ukraynalı sivillerin Kanada'ya gelmesi için ordunun görevlendirildiğini kaydeden Anand, "Binlerce Ukraynalı gelecek. Bunu organize edeceğiz. Askerlerden 100 tanesi hemen gidecek. Ukraynalıların buraya gelmesini organize edecekler." ifadelerini kullandı.

Silahlı kuvvetlerin Ukrayna halkını güvenli bölgeye taşıyacağını kaydeden Anand, bunun 3 aşamalı bir planın ilk parçası olduğunu söyledi.

"Planımız 3 aşamadan oluşuyor"

Savunma Bakanı Anand, "Uygulamaya koyacağımız plan, 3 aşamadan oluşuyor. İlk aşamada zor durumdaki Ukraynalı sivilleri, Polonya'daki güvenli merkezlere yerleştireceğiz. Ardından tıbbi yardım sağlayacağız. Bu çalışmalara Polonya'nın liderliğini yapacağı bir ekip dâhil olacak. Son aşamada ise binlerce Ukraynalı sivil, Kanada'ya getirilecek. Polonya ordusu, bu konuda bize yardımcı olacak. Anita Anand, bahsettiği planın 3 ay içinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Ukraynalılar için 2 farklı göçmenlik programı başlatıldı

2022'nin ilk günlerinden beri Kanada'ya yapılan göçmenlik başvurularında Ukraynalılar ilk sıralara alınıyor. Geçici bir süreliğine Kanada'ya gelmek isteyenler için "Kanada-Ukrayna Acil Seyahat Yetkisi" programı başlatıldı. Bu programla Kanada'ya gidenler geçici oturma ve çalışma belgesi alacak. Kanada'da kalıcı olarak yaşamaya başlamak isteyenler için ise farklı bir programın uygulanacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)