Kanada kutsal kabul edilen geyiklerini öldürenlerin başına ödül koydu

Kanada'da yerli halk tarafından geyiklerin öldürülmesine ilişkin öfkeler dile getirildi. Kaçak avcıları yakalayanlar için 45 bin TL tutarında ödeme gerçekleştirileceği kaydedildi.

DÜNYA 16.11.2020, 12:11 17.11.2020, 12:26
Kanada kutsal kabul edilen geyiklerini öldürenlerin başına ödül koydu

Kanada Ontario eyaletine bağlı Timnis kentinde iki nadir beyaz sığın geyiğinin öldürülmesinin ardından geyiklerin kimseye bir zararının olmadığını söyleyen bölge sakinleri tarafından yaşanılan bu olaya tepki gösterildi.

"Sığınları rahat bırakın"

Hayvanların kimi organları alınırken bölgede yaşamını sürdüren Murray Ray, "Herkes üzgün ve öfke dolu. Neden gidip vururlar ki hayvanı? Gerçekten bu kadar mı ihtiyacınız var bu hayvana? Eğer bu sığınları avlamak için izin aldılarsa, gidip diğer türleri vursunlar, nadir beyaz sığınları rahat bıraksınlar." şeklinde konuştu.

Kutsal sayılıyor

The Guardian'ın haberinde, bölgenin yerel halkları arasında kuzgun, bizon ve boz ayılarının beyaz olanlarının kutsal kabul edildiği ve bu hayvanlara zarar verilmemesi gerektiği kaydedildi.

Avcıları yakalayanlara ödül verilecek

Kaçak avcıların yakalanması amacıyla çeşitli kuruluşlar farklı miktarlarda para ödülleri teklif etti. Miktarın toplamda 8 bin Kanada dolarına (45 bin TL) ulaştığı ifade edildi.

Yorumlar (0)