Kanada, Kovid-19 aşısını zorunlu tuttu! Olmayan askerler ihraç edildi

Kovid-19 aşısını bazı alanlarda zorunlu tutan Kanada, yüzlerce askeri personelin ordu ile ilişkisini kesti.

DÜNYA 29.09.2022, 10:20 30.09.2022, 08:50
Kanada, Kovid-19 aşısını zorunlu tuttu! Olmayan askerler ihraç edildi

Kanadalı basın kuruluşu tarafından yapılan habere göre, Justin Trudeau hükümeti tarafından 2021 senesinin ekim döneminde alınan, "federal kurumlarda vazife alan kamu personellerinin iki doz mecburi Kovid-19 aşısı olmaları" kararı, ordu içerisindeki askeri personeli de kapsıyor.

Aşı olmayanlar ihraç ediliyor

Söz konusu olan bu karar, bu senenin haziran ayında askıya alınmış ancak silahlı kuvvetler çalışanları bundan muaf olarak görevine devam etmişti. Habere göre, 2021 Ekim ayından bu senin eylül ayına gelene kadar iki defa Kovid-19 aşısı olmayı kabul etmeyen 299 askeri çalışanın ordu ile ilişkisi kesildi.

Haberde, 13 Eylül 2022 gününden itibaren Kanada Silahlı Kuvvetleri içerisinde düzenli orduda çalışan 108 askerin de aynı neden ile ihraç edildiği ifade edildi.

Aşı olmamak için izne çıkanlar geri dönüyor

Diğer taraftan, aşı olmayı kabul etmeyen ve yönetimin aşı mecburiyeti kararı vermesi sonrasında izne çıkan federal kamu personelleri, kararın askıya alındığı haziran ayında görev yerlerine geri dönüş yapmaya başladıkları aktarıldı.

İki doz olacak şekilde Kovid-19 aşı mecburiyetinin silahlı kuvvetlerde çalışan sivil ve askeri personel için sürdürüleceğini duyuran Kanada Ulusal Savunma Bakanlığı, kararda farklılık yapılmayacağını açıkladı.

Ülke genelinde aşı oranı yüzde 82 oldu

Kanada’da pandeminin ardından gerçekleştirilen aşılama işlemleri, ülkenin bir kısmı tarafından kabul edilmemiş ve aşı karşıtlığı adına toplu eylemlere de sebep olmuştu. Aşılama çalışmaları sırasında ülke genelinin yüzde 82 oranı iki doz Kovid-19 aşısı yaptırmıştı.

Kanada sınır girişlerinde zorunlukları kaldırıyor

Öte yandan, ülkeye hava, deniz ve kara, deniz yolu ile giriş sağlayacak olan yolcuların dikkat etmesi gereken Kovid-19 çalışmaları da 1 Ekim 2022 gününden itibaren tamamen kaldırılıyor.

Sınır geçişleri sırasında iki doz aşı belgesi mecburiyetinin 1 Ekim günü sonra ereceğini açıklayan Kanada Sağlık Bakanı Jean-Yves Duclos, bunun yanı sıra ArriveCAN uygulamasının mecburi tutulması, tren ve uçaklarda maske mecburiyeti gibi kuralların da kaldırılacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)