Kanada ikinci dalgaya girdi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada'nın Covid-19 pandemisinde ikinci dalgaya girdiğini bildirdi.

DÜNYA 24.09.2020, 10:35 24.09.2020, 17:27
Kanada ikinci dalgaya girdi

Televizyondan halka seslenen Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Covid-19 pandemisinde ikinci dalgaya girdiklerini, Kanada'nın sonbaharın, ilkbahardan çok daha ağır geçebileceğini ve kötü günlerin eşiğinde bulundukları uyarısı yaptı.

Ülkesinde ilk kez 13 Mart 2020 tarihinden itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığını ve kısıtlamalarla birlikte günlük vaka sayısının 47'ye düştüğünü, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte ise 22 Eylül Salı gününden itibaren vaka sayısının 1000'in üzerine çıktığını hatırlatan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, bugüne ya da yarına ait rakamları kimsenin değiştiremeyeceğini çünkü 2 hafta önce Covid-19 tedbirleri ile ilgili ne yapıldığıyla bağlantılı olduğunu fakat Ekim ayında ve kışın yaşanacak vaka sayılarını bugünden değiştirebileceklerini belirterek, büyük ihtimalle Şükran Günü'nde kimsenin bir araya gelemeyeceğini ancak Noel'de şanslarını deneyebileceklerini, hep birlikte ikinci dalgayı kontrol altına alma konusunda güçlerinin bulunduğunu söyledi.

Kanadalılara maske takmaları, sosyal mesafeyi korumaları, hijyene özen göstermeleri ve Covid olanlarla temas edip etmediklerini öğrenmek için Sağlık Bakanlığının uygulamasını indirmeleri çağrısı yapan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, pandemi esnasında ekonomiyi ve Kanadalıları ne pahasına olursa olsun destekleyip koruyacaklarını bildirdi.

Kanada'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 9243 kişi hayatını kaybetti. Salgının başından bu tarafa Kanada'da yapılan testlerden 147 bin 753'ü pozitif çıktı. 

Yorumlar (0)