Kanada'dan Ukrayna'ya silah yardımı!

Kanada Savunma Bakanı Anita Anand, Ukrayna'ya ilave silah yardımı yaptıklarını duyurdu. Anand, çok sayıda M-777 obüsü gönderdiklerini belirtti.

DÜNYA 23.04.2022, 01:25 24.04.2022, 09:05 Hakan Öksüz
Kanada'dan Ukrayna'ya silah yardımı!

Rusya'ya karşı direnen Ukrayna'ya daha önce silah yardımında bulunacaklarını açıklayan Kanada Savunma Bakanı Anita Anand, konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

Ukrayna'ya çok sayıda M-777 obüsü gönderdiklerini söyleyen Anand, sevkiyatın detaylarını vermedi. Ukrayna'ya ABD'li müttefiklerin de desteğiyle silah yardımı yaptıklarını aktaran Anita Anand, "Ukrayna, yeni bir Rus saldırısına direnmek için hazırlık yapıyor." dedi.

Justin Trudeau, "Detayları vermeyeceğiz" demişti

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapacaklarını söylemişti. Gönderilecek yardıma "ağır topçu" ismini veren Trudeau, "Ukrayna'ya yapacağımız silah yardımı hakkında detay vermeyeceğiz. Sevkiyatın gerçekleştirileceği güzergâhı vermek tehlikeli olur." ifadelerini kullandı.

CBS haber kanalının iddialarına göre Kanada'dan Ukrayna'ya 4 sahra topçusu yollandı. Haberde daha önce Ukrayna'ya gönderilen silahlardan bazılarının Carl Gustaf tanksavar stokundan alındığı kaydedildi.

Yorumlar (0)