Kanada'dan "Mazlum Kobani" iddiasına yalanlama!

Kanada'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, terörist elebaşı "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in ödül için Kanada'ya davet edildiğine yönelik iddiaları yalanladı.

DÜNYA 31.10.2019, 13:30
Kanada'dan "Mazlum Kobani" iddiasına yalanlama!

Kanada, terör örgütü YPG/PKK elebaşı "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in ödül verilmek üzere Kanada'ya davet edildiği iddialarını reddetti. 

Kanada'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, terörist elebaşı "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in Kanada'ya davet edildiği ve burada Kanada Savunma Bakanlığı tarafından kendisine "temiz savaşçı" ödülü verileceğine yönelik haberleri yalanladı.

Büyükelçilik yetkilileri, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikakt çekti. 

Ne olmuştu?

Barzani yönetimine olan yakınlığıyla bilinen Rudaw sitesindeki haberde, Kanada Savunma Bakanlığı, Kobani'yi ömrünü savaşlarda insanlığa hizmete adayan kişilere her yıl bakanlık tarafından verilen "temiz savaşçı" ödülünü almak üzere Kanada'ya davet ettiği iddia edilmişti. 

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden Kobani'ye seslenerek, "Nazik sözleriniz ve cesaretiniz için teşekkürler General Mazlum. Lütfen Kürt halkına saygılarımı iletin. Yakında seni görmek için sabırsızlanıyorum." mesajını paylaşmıştı.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye çağrıda bulunarak, "Mazlum Kobani kırmızı bültenle aranan bir terörist. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi gerekiyor." açıklamasını yapmıştı. Erdoğan'ın sözlerinin ardından Adalet Bakanlığı harekete geçmiş ve Kobani'nin iadesi için hazırlanan dosyayı Dışişleri Bakanlığına göndermişti.

Yorumlar (0)