Kanada'da Trudeau hükümeti kuruldu!

Kanada'da Liberal Parti, genel seçimlerden 157 milletvekiliyle birinci çıktı. Partinin lideri Justin Trudeau'nun azınlık hükümeti, yemin etti ve göreve başladı.

DÜNYA 21.11.2019, 01:29
Kanada'da Trudeau hükümeti kuruldu!

Kanada'da 21 Ekim'de yapılan federal genel seçimlerden 157 milletvekiliyle birinci parti olarak çıkmasına karşın tek başına iktidar olamayan Liberal Parti lideri Justin Trudeau'nun azınlık hükümeti, yemin ederek göreve başladı.

Federal başkent Ottawa'daki Kanada Genel Valiliğinde yapılan yemin törenine, Kanada Genel Valisi Julie Payette, kabinedeki bakanlar, aileleri, eski siyasetçiler ve bazı davetliler katıldı.

Daha önce 31 olan bakanlık sayısını, ikinci dönemde 35'e yükselten Başbakan Trudeau'nun, ikinci dönemde de kabinedeki cinsiyet paritesini korudu.

Trudeau'nun azınlık hükümetindeki en garip gelişme, eski Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland isminde yaşandı.

Kanada siyasi çevrelerince bir hayli başarılı bulunan hariciye deneyiminden sonra, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Freeland'in, ülke içi sorunlar, "eyalet hükümetleriyle yaşanan uyuşmazlıkların çözülmesinde ve bölgesel ekonomileri güçlendirme konusunda çalışma yürütüleceği" belirtildi.

Yeni kabinede Freeland'din yerine Dışişleri Bakanlığı görevine ise Montreal Milletvekili François-Philippe Champagne getirildi.

Yorumlar (0)