Kanada'da kısıtlamayı delmek için 'kocasını tasmayla yürüyüşe çıkartan' çifte ceza!

Kanada'da yaşayan bir çift, kadının kocasını bir tasmayla gezdirirken yakalanmasının akabinde para cezasına çarptırıldı.

DÜNYA 13.01.2021, 22:59 14.01.2021, 16:56
Kanada'da kısıtlamayı delmek için 'kocasını tasmayla yürüyüşe çıkartan' çifte ceza!

Ülkenin Quebec bölgesinde bulunan Sherbrooke şehrinde yaşanan tuhaf olayda, kadının polise yalnızca 'köpeğini gezmeye çıkardığını' söylediği kaydedildi.

Söz konusu bölgede, akşam 20.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması başlatılmıştı.

Yasağın uygulandığı saatlerde, evin yakınlarında köpeği yürüyüşe çıkartmak ise, dışarı çıkabilmek için tek yasal sebep.

Çift, geçtiğimiz cumartesi günü saat 21.00 sularında, sokağa çıkma kısıtlaması devreye girdikten kısa süre sonra güvenlik güçleri tarafından tespit edildi.

Yerel basın organlarındaki haberlere göre çift, güvenlik güçlerine evcil hayvanlar için uygulamaya konulan muafiyeti kullandıklarını belirtti.

Sheerbrooke polis memurlarından Isabelle Gendron, yerel bir medya organına gerçekleştirdiği açıklamada, çiftin kendileri ile hiç işbirliği yapmadığını dile getirdi.

Tuhaf çifte bin 200 dolar (9 bin lira) ceza kesildi.

Güvenlik güçleri, Quebec'te sokağa çıkma kısıtlamasını deldikleri gerekçesi ile 750 dolar (5 bin 500 lira) daha ceza verdi.

Ülkede son dönemlerde COVID-19 vakalarında yükseliş yaşanıyor ve toplam vaka sayısı salgının başlangıcından itibaren 670 bine yaklaşmış durumda.

Kuzey yarım kürede sonbahar ayları ile birlikte yükselişe geçen koronavirüs vaka ve vefat sayıları sebebi ile kısıtlamalar uygulanıyor. Aşı faaliyetlerinde yaşanan hızlı ilerleme ve çok sayıda ülkede aşının yaygın kullanıma sokulmuş olması, normal hayata dönüş hususunda umut veriyor.

Yorumlar (0)