Kanada'da enflasyon rekoru!

Yıllık enflasyon oranının yüzde 6.7'ye ulaştığını kaydeden Kanada İstatistik Kurumu, "Bu oran, son 31 yılın rekoru." açıklamasında bulundu. Ülkede fiyatı en çok artan ürünlerin makarna, süt ve yumurta olduğu kaydedildi.

DÜNYA 20.04.2022, 21:34 Hakan Öksüz
Kanada'da enflasyon rekoru!

Kanada İstatistik Kurumu, ülkedeki enflasyonun durumuna ilişkin bilgi verdi. Ülkede gıda, enerji, barınma ve ulaşım maliyetlerinin arttığını bildiren kurum, "Yıllık enflasyon mart ayında yüzde 6.7'ye çıktı. Bu, ülkede son 31 yılda görülen en büyük enflasyon oranı olarak kayıtlara geçti." açıklamasında bulundu.

Şubat ayında da rekor kırılmıştı

Daha önce yapılan açıklamada Şubat 2022 enflasyon rakamlarının da ciddi derecede yüksek olduğu kaydedilmişti. 2022 yılı Şubat ayındaki yıllık enflasyon oranının yüzde 5.7 olduğu belirtilmişti. Bu oranın, son 30 senedeki en yüksek yıllık enflasyon oranı olduğu ifade edilmişti.

Makarna, süt ve yumurta fiyatları uçtu

Enflasyon oranlarını bu kadar ciddi biçimde yükselmesinin nedeninin, petrol fiyatlarında yaşanan artış olduğu kaydedildi. Ülkede fiyatı en çok artan ürünlerin makarna, süt ve yumurta olduğu belirtildi.

Enflasyon oranının yükselmesinin sebepleri

Açıklamada, "Ülkede geçen yılın fiyatlarına oranla bu yıl benzin fiyatları yüzde 39.8 daha yüksek. Tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar ve petrol fiyatlarının artmasına neden olan Ukrayna-Rusya savaşı, bu yüksek enflasyonun en büyük sebebidir." denildi. Kanada Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 0,5'ten yüzde 1'e çıkarmıştı.

Yorumlar (0)