Kanada Başbakanı'ndan aklı başında açıklama!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile başlayan ve Avrupa liderlerinin desteğiyle devam eden İslam karşıtı söylemler sonrası Nice kentinde kilise saldırısı İslam dünyası tarafından kınandı. Kana Başbakanı Justin Trudeau'dan aklıselim açıklama geldi.

DÜNYA 30.10.2020, 08:35 30.10.2020, 16:34
Kanada Başbakanı'ndan aklı başında açıklama!

Fransa'nın Nice şehrinde kilise içinde gerçekleştirilen bıçaklı terör saldırısıyla ilgili konuşan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İslam'la ilgili Avrupalı liderlerin aksine tutum sergileyerek, bu tür terör saldırılarını gerçekleştiren suçluların, teröristlerin ve soğukkanlı katillerin kesinlikle İslam'ı temsil etmediklerini vurguladı.

Avrupa Birliği liderleriyle düzenlediği videokonferans toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kanada Başbakanı Trudeau, Nice'teki saldırıyı "iğrenç" bir terör saldırısı olarak nitelendirerek önce kınadığını belirtti ardından saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Justin Trudeau, bu tür saldırıların iğrenç suç eylemleri olduğunu ve her ne sebeple olursa olsun haksız saldırılar olduğunu ve değerlere hakaret anlamına geldiğini belirterek, bu tür saldırıları gerçekleştiren suçluları "terörist ve soğuk kanlı katil" olarak nitelendirerek, hiçbir surette İslam dinini temsil etmediklerini, bu teröristlerin Fransa ya da Kanada ya da dünyanın herhangi bir ülkesinde Müslümanları tanımlamadıklarını ifade etti.

Fransa'nın Nice şehindeki Notre Dame Kilisesi içinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

Yorumlar (0)